Kur binin muret e Trojës / Poezi nga Teuta Sadiku

Poezi nga Teuta Sadiku
 
 
Kur binin muret e Trojës
 
E mban mend kur për herë të fundit u puthëm,
ishte atëherë kur muret e Trojës binin
Gurin që ra i fundit,
ta dhashë për kujtim ta ruaje
dhe ti për çudi në zemrën tënde e fute.
Ai gur piu gjithë shirat e mi të kripur
U zmadhuar dhe në një ishull u shndërrua.
Kretë nga njerëzimi u pagëzua
Sh-j u tret brigjeve e vetmuar.
Si mund të kthehem ndër ato vise
nga lindja në perëndim diellit hipur.
A mund të rikthehen perënditë ilire
në ato të mahnitshme vise,
kur kurrën e kurrës nuk janë larguar .
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s