Kalendari poetik: Philip Larkin (1922-1985) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Philip LARKIN

Kalendari poetik: Philip Larkin (1922-1985)

Sot, më 9 gusht, ka datën e lindjes Philip Larkin, shkrimtar, poet dhe kritik muzikor britanik. Në vitin 2003 u shpall nga Poetry Book Society si poeti më i dashur kombtar. Ja përzgjedhja ime për sot:

FIJET E KORENTIT

Kanë fije korenti livadhet e mëdhej
Të mbajnë urtë brenda të plakurat kafshë
Por ata më të rijtë nuhasin, atje tej
Ka ujë më të freskët. Dhe çka ndodhet jashtë

I shtyn drejt telave të kuturisen pa mend
Por korrenti i shkund mirë dhe i trëmb.
Kështu të rijtë, bëhen pleq prej asaj dite,
U zbuten shqisat nga fijet elektrike.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s