Poezi nga FELIX LUIS VIERA / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Poezi nga FELIX LUIS VIERA

 

 

KARTOLINË NGA KUBA

 

Dikush më dërgon një kartolinë nga atdheu im
dhe më thotë se atje qenka ende si në këtë kartolinë:
Është pamja e një femre të bukur me rroba banje,
që shëtit në një plazh pa fund.
Një femër që për tre dollarë ja jep kujtdo.
Rapsod që kurrë këngën s’e ndal.
Dhe Tirani, nga tribunë e lartë
krrokat, krrokat, krrokat.

 

 

TIRANI PRONAR I ATDHEUT

 

Dhe u bë pronar i atdheut Tirani,
i atdheut qe quan atdhe edhe Tirani,
u bë zot i tij
e mori të tërin për vete
dhe e mban në bankën e tij,
pikërisht në bankën e tij private:
tiranët ruajnë gjithçka në bankat e tyre private.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

 

 

Maks Rakipaj

Shqipëroi Maksim Rakipaj

 

 

Botuar te nr i fundit i revistës Poeteka bashkë me 20 poezi të tjera nga Kuba me shqipërimet e mia.

 

Poesie di Anna Costa

Poesie di Anna Costa     ***   Il cuore sanguina proseliti malinconici gocce dense amalgamo fango nei pugni stretti . Per la tua mania di inseguire nuove farfalle nuovi girasoli nuovi boccioli da accarezzare . La pazienza supera il … Continue reading

Liga Qytetare Shqiptaro Amerikane do të krijojë një lidhje të fortë, duke ndikuar në Kongresin e SHBA dhe në Bundestag. – Nga Shirley Cloyes DioGuardi / Përkthyer në Shqip nga Mire Marku – Rugova.

Liga Qytetare Shqiptaro Amerikane do të krijojë një lidhje të fortë, duke ndikuar në Kongresin e SHBA dhe në Bundestag.   Nga Shirley Cloyes DioGuardi   Universiteti Teknik i Berlinit Mars 20, 2016     Joe dhe Shirley ulur në … Continue reading