Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik ” Pranverë për ty ” të autores Elona Ropi Mehmetaj dhe redaktim nga Ilmi Drvishi.

  Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik  ”Pranverë për ty ”  të autores  Elona Ropi Mehmetaj  dhe redaktim  nga Ilmi Drvishi.     Autore:  ELONA ROPI MEHMETAJ   Titulli : PRANVERË PËR TY   Poezi   Redaktor: Ilmi Dervishi … Continue reading

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik ” FLAKËRIMA SHPIRTI ” të autorit Hamdi Skeja dhe redaktim e korrektim nga autorja Vjollca Shurdha.

    Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik ” FLAKËRIMA SHPIRTI ” të autorit Hamdi Skeja dhe redaktim e korrektim nga Vjollca Shurdha.   Autor–Hamdi Skeja Titulli–FLAKËRIMA SHPIRTI Redaktore&Korrektore –Vjollca Shurdha N.B./Redaktimi e korrektimi i poezive të librit, si dhe përpunimi … Continue reading

Poezi nga Fejzi Murati

Fejzi murati - 1

Poezi nga Fejzi Murati

 

 

PERDE MALLI THELLË NË SHPIRT

 

Më ka mbuluar një perde malli,
sa po më merret fryma,
si lulet
prag pranvere,
që jetën u merr bryma.

Zëri yt që vjen nga larg,
s’më ngroh,
s’më gjallëron,
nuk shuhet malli i shpirtit tim,
me fjalë,
në telefon.

Mallin e shuan
veç buza jote,
syri, që çelte qiellin
kur buzëqeshje si pranverë

Zjarri yt
si zjarr vullkani,
më ndizte
jashtë dhe brenda
harronim orët,
harronim ditët,
jetonim si në ëndrra.

Tani vajtoj me lot të hidhur
i lodhur,
mbrëmjes vonë,
nuk shuhet malli i shpirtit tim
me fjalë në telefon!

 

 

KUR DIGJEJ TROJA…

 

Na mbytën retë e tymit sa na asfiksuan
ato netë kur digjej Troja!
Qielli u mbush me klithma rrënqethëse fëmijësh
nën rrënoja.

Atdheu im
u mpak e u plak brenda disa sekondave…
kurrë nuk kishte djegur
troje e Troja!
Kurrë
s’e kish vrarë jetën nën rrënoja!

Ato re zjarri
Sikur na erdhën në prag!
Digjej Troja,
trojet,
trualli…
paqja ishte nën flakë!

Zjarrvënësit
rendnin me pishtar ne duar
të etur për gjak!

Prej tremijë vjetësh
nën zjarre të pabesë Troja digjet e digjet.
Këmbanë alarmi për njerëzimin
klithmat e femijve!

 

 

DETI, DASHURUAR ME TY

 

Kaltëron bregu i detit
valët vijnë ,
bregut lodrojnë,
ty këmbkat t’i ledhatojnë,

pastaj të marrin me vete,
të çojnë larg në thellësi
unë kam frikë pas të të vij,
më mbyt dallga,
më mbyt ti!

Ti s’ke frikë,
ty të ruan deti,
deti, dashuruar me ty
unë i vetëm,
në vetmi,
i mbytur në xhelozi!

Kërkoj ndihmë nga pulëbardhat
kërkoj ndihmë nga delfinë
por askush, nuk më dëgjon,
s’më përfillin,
pranë s’më vijnë,
ngela vetëm me vetminë.

 

 

WFP- FeminİSTANBUL Poetry Festival 2016 Declaration: MANIFESTO WFP – WM / FEMINISTANBUL 2016 – UNIVERSAL STATEMENT FOR WOMEN’S RIGHTS

  WFP- FeminİSTANBUL Poetry Festival 2016 Declaration: MANIFESTO WFP – WM / FEMINISTANBUL 2016 UNIVERSAL STATEMENT FOR WOMEN’S RIGHTS     We, the WFP-IOC (World Poetry Festival, International Organizing Committee) and the WM (World Poetic Front For Defending Women’s Rights) … Continue reading