Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik ” Pranverë për ty ” të autores Elona Ropi Mehmetaj dhe redaktim nga Ilmi Drvishi.

 

14721539_10209108534743202_4131101565409372205_n

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik  ”Pranverë për ty ”  të autores  Elona Ropi Mehmetaj  dhe redaktim  nga Ilmi Drvishi.

 

 

Autore:  ELONA ROPI MEHMETAJ

 

Titulli : PRANVERË PËR TY

 

Poezi

 

Redaktor: Ilmi Dervishi

 

Recenca: Vangjeli Verori Mehemetaj

 

Korrektor: Olimbi Shore

 

Botimi i parë, 2016

ISBN: 978-9928-223-29-6

Përgatiti për botim: Roland Lushi

Formati : 13.5x20cm

Të gjitha të drejtat i takojnë autor

 

 

Roland-Lushi

Roland Lushi

 

Botimet ADA

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, tetor 2016

NË VEND TËPARATHËNJËS

 

 

PENGU I  PENGUT

 

Nga  MIRELA ROPI

 

Për disa vite, te mua rëndonte në shpirt pengu i botimit të një libri me poezit e mia të shkruara në vite, dëshirë që kjo u realizua, por pengu i pengut në jetën time ishte botimi i poezive dhe të Elonës, vajzës time,ja plotesova pengun.

Elona sivjet ka përvjetorin e rrumbullakosur, mbushen 30 vjeç e krahas urimit tim që vetëm një nënë e di si e uron fëmijën e saj, krejt pa ditur, suprize e kësaj dite është dhe botimi i librit ‘’PRANVERË PËR TY’’. Në këtë libër me poezi të marra nga fletorja e saj të shkruar me atë shkrimin e imët, së bashku me redaktorin zgjodhëm 30 poezi, 30 tufa 30 poezi, si 30 lule në këtë 30 vjetor të saj.

Janë poezi të shkruara në vitet 2005-2006, dhe kjo ishte dëshira ime se ende e kam të freskët para syve mi kur Elona ulej ne divani, lexonte, dhe një moment largonte librat në një anë dhe nxjerrte fletorën e shkruante poezi. Unë ja lexoja poezin, e herë herë i hedhja vështrimin në fytyrë sikur në sytë e saj po i rilexoja poezitë e saj,

Poezitë janë krijimet e saj, Elona është krijesa ime për të cilen kam qënë, jam e do jem krenare.

Tani më, Elona është rritu, është martuar, ka familjen e saj në Athinë, dy fëmijë të mrekullueshëm. Më ka ndodhur shpesh të lexoja poezi, në fletoret e saj që i ruan me kujdes e më duket skur po i pushpëris flokët, e përgëdhel,sikur gëzoj me mbesën dhe nipin, fëmjët e saj KRISIANA DHE ALEKSANDROS……… Elona tani është vet nënë, është zonjë shtëpie, është poete, por Brenda meje ka mbetur po ajo, vogelushja ime e brisht, e urt e krejt mencuri, vajza ime deri në adhurim.

Botimi i librit me poezi të Elona Mehmetaj pikrisht në këtë përvjetor është një rilindje shpirtërore për mua,një mëngjez ndryshe, i bukur, i shëndritëshëm deri tani i munguar. Riciklimi në memorjen e saj, këto mbresa e kujtime janë një pasuri për atë por dhe një frymëmarrje e re për mua. Aty janë kujtesa e viteve,shpërthimet rinore, aty esht ajo, unë, jemi ne shoqëria e atyre viteve, një memorje në largim por jo në ikje, që herë-herë më kujton piktorin Vangjush Mio me pejsazhet e tij.

Elona, edhe 100 vite bija ime! Shëndet e lumturi në familje!

Ti je larg me familjen tënde të lumtur, por në Korçë, në shtëpinë tonë ku je rritur dhe ti, unë jetoj me ty, me shpirtë e zemër, si çdo nënë, e tani që je nënë vet e di mirë këtë. Jetoj me ty se kam gjithë imazhin e lëvizjet e tua të dikurshme nëpër shtëpi, kam nipin e mbesën qe më mbushin shpirtin dhe shtëpinë, por kam edhe librin me poezi “PRANVERË PËR TY”. Gjitha të mirat në jete dhe suksese

 

Korçë, 23 tetor 2016

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s