Vëllimi poetik “Pikëllimi i rrënjëve” i Adem Zaplluzhës, metaforë e vijimësisë së të shkuarës në të tashmen / Nga: Nikollë Loka

Vëllimi poetik “Pikëllimi i rrënjëve” i Adem Zaplluzhës, metaforë e vijimësisë së të shkuarës në të tashmen.   Nga: Nikollë Loka Kur merr dhe lexon vëllimin poetik “Pikëllimet e rrënjëve” të poetit Adem Zaplluzha dhe mediton mbi të, teksa sheh … Continue reading

MERITA GJONI-GJOKA, NË LIBRIN “KUR FLASIN ZEMRAT…” / Nga: Prof.Murat Gecaj; publicist e studiues

MERITA GJONI-GJOKA, NË LIBRIN “KUR FLASIN ZEMRAT…” Nga: Prof.Murat Gecaj         publicist e studiues   M.Gjoni e M.Gecaj (Tiranë, prill 2016)… 1. Në librin tim “Për ju, krijuese…”(Tiranë,2015), ndërmjet 90 shkrimeve kushtuar poeteve e shkrimtareve, artisteve e veprimtare tona, nga … Continue reading

NJIHUNI ME LIBRIN E RI, “POLENI VIKING-IMPRESIONE”, ME AUTORË SOKOL DEMAKUN E VIRON K0NËN… / Nga: Prof.Murat Gecaj;publicist e studiues

NJIHUNI ME LIBRIN E RI, “POLENI VIKING-IMPRESIONE”, ME AUTORË SOKOL DEMAKUN E VIRON K0NËN… Nga: Prof.Murat Gecaj          publicist e studiues   M.Gecaj 1. Tashmë, një lexues i vëmendshëm është i njohur me faktin që, prej disa vitesh, është vendosur … Continue reading