Libri “Bleibende spuren” (Gjurmë të përhershme) dëshmi për një kohë dhe një gjeneratë / Nga: Safet Hyseni

  Libri “Bleibende spuren” (Gjurmë të përhershme) dëshmi për një kohë dhe një gjeneratë     Nga: Safet Hyseni   Këtë vit Shtëpia Botuese “Rotpunktverlag” në Zürich nxori në treg librin “Bleibende spuren” me autoren Basrie Murati-Shakiri. Autorja është shqiptare … Continue reading

ESEJA PEDAGOGJIKE E DR. BARDHYL MALIQIT “ DETYRAT E SHTËPISË” MË FUTI NË LOJË – Danica Vukelic / Përktheu nga kroatishtja Jetmira Ajeti

ESEJA PEDAGOGJIKE E DR. BARDHYL MALIQIT “ DETYRAT E SHTËPISË” MË FUTI NË LOJË     Nga: Danica Vukelic   Varianti i Esesë pedagogjike "Detyrat e shtëpisë", pjesë e serisë "Mbaje derën hapur, zoti mësues" shkruar prej Dr. Bardhyl Maliqit, … Continue reading

Dialectics in the works of Nasimi and their integration into the Turkish language – Mahira Nagi gizi Huseynova (Azerbaijan) / Translated into English: Mesme Ismayilova Aliyulla qizi ASPU

Dialectics in the works of Nasimi and their integration into the Turkish language   By Mahira Nagi gizi Huseynova (Azerbaijan) Doctor of Philology, Professor Azerbaijan State Pedagogical University This is a delightful and endless explanation of the love for the … Continue reading

Arkeologjia poetike kalon nëpërmjet dhimbjes … (Refleksion rreth vëllimit poetik “Deri në baladën e fundit” të autorit Adem Zaplluzha) / Nga: Alda Taçe Shpata

Adem Zaplluzha Arkeologjia poetike kalon nëpërmjet dhimbjes … Hermeneutika midis poetit dhe pritjes deri në baladën e radhës. Në dilemat e mia për të marrë në dorë një libër kalibri , libri i 180-të, me përsiatje të forta filozofike në … Continue reading