Statusi i shkrimtarit sot (Kumtesë për Festivalin ndërkombetar të poezisë në Prizren”Drini poetik” ) / Nga Flori Bruqi

Statusi i shkrimtarit sot  (Kumtesë për Festivalin ndërkombetar të poezisë në Prizren”Drini poetik” )       Nga Flori Bruqi     Borgesit do t’i mjaftonte vetëm një fjali për ta dhënë mrekullisht thelbin e dinjitetit: “Individ dinjitoz është ai … Continue reading

LULJETA GJOSHA-PASHOLLARI: DHIMBJE E MALL’ I PASHUAR, PËR NJERIUN E ZEMRËS… (Rreth librit poetik, “Jargavanët e shpirtit”) / Nga: Prof.Murat Gecaj

LULJETA GJOSHA-PASHOLLARI: DHIMBJE E MALL’ I PASHUAR, PËR NJERIUN E ZEMRËS…   (Rreth librit poetik, “Jargavanët e shpirtit”)   Nga: Prof.Murat Gecaj       Në foto: Luljeta, me bashkëshortin…                                                                    “Erdha sonte, këtë natë,       … Continue reading

Santiago B. Villafania

Santiago B. Villafania   Santiago B. Villafania, a bilingual Filipino poet who writes in English and in his native language of Pangasinan, is the author of five poetry collections: Ghazalia: Maralus ya Ayat (2013), Bonsaic Verses (2012), Pinabli & Other … Continue reading

Afërdita Salihu

Afërdita Salihu   Afërdita Salihu ka luindur më  25 .01.1966 në  Preshevë. Shkollën fillore dhe atë të mesme i mbaroi në Preshevë. Ndoqi mësimet univesitare në Fakultetin e Bujqësisë në Prishtinë. Një periudhë kohore punoi në ndërmarrjen prodhuese “Metal”në Preshevë … Continue reading

E pakohëshmja dhe realja në poezinë – grafite të Sabit Rrustemit ( Shënime kritike për librin me poezi të Sabit Rrustemit, “Grafite nënlëkurore “, botim i shtëpise botuese “Beqir Musliu” , 2015 ) / Nga Fatmir Minguli

E pakohëshmja dhe realja në poezinë – grafite të Sabit Rrustemit ( Shënime kritike për librin me poezi të Sabit Rrustemit, “Grafite nënlëkurore “, botim i shtëpise botuese “Beqir Musliu” , 2015 )     Nga Fatmir Minguli     “Në … Continue reading