Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi   DRITËPLOTË Thirrjet e shpirtit i prita dritëplotë!… Gjumi?… Fshihte gjurmët…, e thirrjeve provokonin sonte ç’do gjë tejkalonte dhe faljet, mes foljeve ato demostrojnë dhe denigrojnë gjumit!… Ndërmjetësi ndjenjash më linte mes lidhjeve intimitetin provokonin … Continue reading

GIANFRANCO NATALE / “GENERAL MANAGER OF THE WORLD UNION OF POETS – AMBASSADOR IN THE WORLD OF THE WORLD UNION OF POETS” Level: 3 gold stars on the rainbow of peace of the World Union of Poets

GIANFRANCO NATALE On behalf of the 230,000 poets and writers of the World Union of Poets, residents in all states of the planet: I appoint the owner of the “CASA EDITRICE KIMERIK” DR. GIANFRANCO NATALE (one of the leading Italian … Continue reading

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Saggezza popolare ( Mençuri popullore )… ” të autores Oltjona Selamaj Magnani

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon librin “Saggezza popolare ( Mençuri popullore )… ” të autores Oltjona Selamaj Magnani   Titulli: Proverbi italiani (Fjalë të urta italiane)… AUTORE: Oltjona Selamaj Përkthimi dhe përshtatja në shqip: Oltjona Selamaj Redaktimi dhe korrektimi: Oltjona Selamaj … Continue reading

Poezi nga Ndue Marku

Poezi nga Ndue Marku   NGA INATI… Më je tjetërsuar,më je tharë e zverdhur… Si gjethe palme qe jetën,puhiza ja keput… Dhe më ke renë mbi trupin,dridhur Atëbotë sapo dielli puthi,agimin.. . Nepër vesë ja shkundem yjtë,qiellit Dhe ti i … Continue reading

Manushaqe Toromani

  Manushaqe Toromani Manushaqe Toromani ka lindur në qytetin e Elbasanit.  Pas përfundimit të arsimit të mesëm kreu Universitetin “ Dhimitër Xhuvani”, Dega Gjuhë- Letërsi . Pasioni për poezinë ka qenë bashkëshoqëruese e jetës së saj,  aq sa arti i … Continue reading

Mbresa nga mikrpritje e imazhit shpirtër dhe shpirti mikpritës i devollinjve të fismë në Resortin Turistik, “FATI, Bilisht / Shkruar nga Raimonda MOISIU

Mbresa nga mikrpritje e imazhit shpirtër dhe shpirti mikpritës i devollinjve të fismë në Resortin Turistik, “FATI, Bilisht   Shkruar nga Raimonda MOISIU   Miqësia virtuale e reale fizikisht, njohjet e largëta edhe ato të castit vecmas në ditët e … Continue reading