Poezi nga Zamira Agalliu

Poezi nga Zamira Agalliu

 

Fjala e lirë

Fjala e lirë
Ecte lakuriq
Në këmbë
Elegante
Hijerëndë
E mirë
E bukur
E dlirë
Shkuan të lënduarit
I hodhën peshqirë !!!

a@z

 

Natyrë

Natyra që përkëdhel jetën
Dhe unë kurrë nuk e besoja
Do të të them të vërtetën 
Pak me ndrojë të ëndërroja .

a@z

 

Dreqi ta hajë

(Parodi)

Në Vlorë ke lindur 
Ti edhe babai
Qytetar’ s’u bëre
O dreqi ta hajë!

Se kërkon shtatë breza
Ca të tjerë e thonë
Si pula në thekër
Trotuarit shkon .

Vdiqe për pak qytetare
Vdiqe edhe prap u ngjalle
Veshe mini e tantella
Majë takave sandale.

Kur ti flet me buzëqeshje
Dhe naivet të gëzohen
Flasin çiltër me kurreshtje
Sa kthejnë shpinën, sharja çohet.

Qytetar të bën familja
Qytetar të bën edukata
Qytetar nuk bëhen
Dot ca e ca fshatra.

Është zakoni i pritjes
I tavolinës shtruar
Është fjalë e respekti
Mbjellë e kultivuar.

Nuk është trotuari
As kati i nëntë
O lajme pazari
O gazetë e ngrënë.

Fshatar të bën ligësia
Që në shpirt ti mban
Të bën gojëlëshuara
Që ditë e natë shan.

a@z

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s