Poezi nga Hamit Taka

Poezi nga Hamit Taka   THËNGJILLI I qetë mes hirit rri thëngjilli, Po mpaket, shuhet në vetmi, Ndoshta sheh të fundmen ëndërr Ta ndezë sërish dhe një shkëndi; Ndoshta pret një shprehje ndjese Një fletë fletorje zhubravitur, Kapet pas një … Continue reading

Poezi nga Leonora Lokaj

Poezi nga Leonora Lokaj   ZGJOHU Mëngjese të ndrojtura lindin, himne pa melodi zgërdhihen, shtigjeve lavire të jetës zgjohen shqetësimet, buzëqeshje të brymosura falin. Mendimeve u vjen era, harqeve të shumta hapur horizonteve të mjegullta, zogjtë artificial ushqehen me të … Continue reading

POEZI E NJË REFLEKSI TË HOLLË PROTESTUES ( Recesion rreth  vëllimit poetik ” Brigjet janë duart e mia” të autores Xhemile Adili ) / Nga: Astrit Memishi

POEZI E NJË REFLEKSI TË HOLLË PROTESTUES ( Recesion rreth  vëllimit poetik ” Brigjet janë duart e mia” të autores Xhemile Adili )    Nga: Astrit Memishi Poezia e poetes Xhemile Adili reflekton një realitet të vështirë, të hidhur, të … Continue reading

Poezi nga Jose Nieto

Poezi nga Jose Nieto   Bella esencia Bella esencia luna de amor Cual luz  mirada y mar, Lucero corazón que siente. Regalando alma de paz. Inexorable felicidad tu alegría, Sueños dorados aroma del tiempo cuando prisionero en sus desvelos sintiera … Continue reading