Poezi nga Arta Hysenaj

  Poezi nga Arta Hysenaj     Shkrirë në pasion…   Buzëqeshja…burim i ftohtë ,dalë nga shkëmbi Aromë mali…plotësim i shpirtit të çmendur Ashpërsi që merë trajt tjetër ,në formën tënde ëmbëlsi që vërshon egër …e zbutur në zemër Ta … Continue reading

PËRVJETOR I TRISHTË – Maram Al Masri / Përktheu: Maksim Rakipaj

PËRVJETOR I TRISHTË

 

Maram Al Masri

 

“Fëmijë të Sirisë
nëpër arkivolë mbështjellë!
Mbështjellë si karamele.
Por nuk janë prej sheqeri.
Janë prej mishi
Ëndrrash
Dhe dashurie.
Ju presin rrugët,
Kopshtet, shkollat dhe lodrat
Ju presin,
Fëmijë të Sirisë.
Shumë herët të bëhen zogj
Dhe të lodrojnë
Në qiell.”

 

© Maksim Rakipaj

 

Maks Rakipaj

Përktheu: Maksim Rakipaj

 

Poesie di Anna Costa

  Poesie di Anna Costa     ***   Lentamente muore l’inverno coi suoi rami secchi e gialli miriadi rossi di melograno incanalati in grappoli d’uva chicchi d’acini di neve e gelo in variopinte malinconie . Germoglia una flebile luce … Continue reading

KUĆA OD STAKLA ガラスの家 A HOUSE MADE OF GLASS – New book Tatjana Debeljački タチアナ デベリャスキー ( Serbian, Japanese and English )

    KUĆA OD STAKLA  ガラスの家 A HOUSE MADE OF GLASS New book Tatjana Debeljački  タチアナ デベリャスキー Serbian, Japanese and English     KUĆA OD STAKLA   Kuća od stakla. U njoj poslednja predstava, poslednje rolanje, uloga koja nema cenu. ljubavnici, … Continue reading