PËRVJETOR I TRISHTË – Maram Al Masri / Përktheu: Maksim Rakipaj

PËRVJETOR I TRISHTË

 

Maram Al Masri

 

“Fëmijë të Sirisë
nëpër arkivolë mbështjellë!
Mbështjellë si karamele.
Por nuk janë prej sheqeri.
Janë prej mishi
Ëndrrash
Dhe dashurie.
Ju presin rrugët,
Kopshtet, shkollat dhe lodrat
Ju presin,
Fëmijë të Sirisë.
Shumë herët të bëhen zogj
Dhe të lodrojnë
Në qiell.”

 

© Maksim Rakipaj

 

Maks Rakipaj

Përktheu: Maksim Rakipaj

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s