NUANCA FIGURATIVE TË NJË VARGËZIMI POETIK ( Parathënia e vëllimit poetik “SA SHUMË ETHE PAT DIMRI SIVJET” i autorit Adem Zaplluzha. ) / Nga Halil Haxhosaj

  NUANCA FIGURATIVE TË NJË VARGËZIMI POETIK   Parathënia e vëllimit poetik  “SA SHUMË ETHE  PAT DIMRI SIVJET” i autorit Adem Zaplluzha.     Nga Halil Haxhosaj   Poeti Adem Zaplluzha del para lexuesit për të 136-tën herë me veprën … Continue reading

Poezi nga Lumo Kolleshi

 

lumo kolleshi

Poezi nga Lumo Kolleshi

 

 

POETËT

 

Kur s’ ke ç’ të bësh më me natën,

Ec, pra, fli,

Ma ler mua mbi shpinë ta marr,

Të ndez një flakëz në qiri

E nëpër qiej të hap një ugar,

Me farë të zgjedhur yjesh

Ta mbjell gjithë Kashtën e Kumtrit.

Poetët s’ i kupton dot pa natën,

Në errësire bëjne dritë për të lumturit.

 

 

EH!

 

E pashë dhe s’ më gabuan sytë:

Borxhliu im kish shkuar për pushime.

Kapardisur dukej nga fotografitë,

Si një kaposh në thekër, veç pak ndryshime.

 

Dhe unë në këmbë alpesh i drobitur

Dhe zemra si lumenjtë merr arrati,

Vrapoj, shkallët e metrosë duke zbritur,

Në pune duhet të ndodhem përsëri.

 

Prapë m’ i kripin sytë ato valë,

Që kokën thyejnë në breg e bëhen shkumë.

Eh, borxhliu im, ma le fjalën pa fjalë,

Ëndrrat pabesisht m’ i vret në gjumë.

 

 

***

 

Binin rënde çekanët e kovaçëve mbi farkë,

Hekuri i skuqur mbushte hapësirat bosh vetëm me “i”.

Ngaqë donin të na shikonin të dyve bashkë,

Të ndarë prej botës mbetëm përsëri.

 

 

Publikohet Antologjia poetike ” 2016 Yearbook” me fituesit e çmimit Letrar “Naji Naaman’s Literary Prizes 2016” (50 new prizewinners). / Naji Naaman

 

2016 yearbook cover (1)

Publikohet Antologjia poetike ” 2016 Yearbook” me fituesit e çmimit Letrar 

“Naji Naaman’s Literary Prizes 2016” (50 new prizewinners).
By : Naji Naaman

 

 

Prizes:

 

Merit prizes:  

 

Amine Darawisha (Palestine)

Aubin Verilhac (France)

Eryue Lan – Feb-Blue (China)

Iuliu-Marius Morariu (Romania)

Jean Frantz Philippe (Haiti)

Khalid Ettouzani (Morocco)

Mohamed Akhrif (Morocco)

Mohamed Sayf Alislam Boufalaka (Algeria)

Samar Ad-Dayub (Syria)

 

Creativity prizes:  

 

Agron Shele (Albania)

Ahmad Jnido (Syria)

Androniki Dimitriadou (Greece)

Dino Porović Pora (Bosnia)

Enea Gela (Romania)

Engjëll I. Berisha (Albania)

Fahredin Shehu (Kosovo)

Hamza Hassan Sheikh (Pakistan)

Ismet Salihbegović (Bosnia)

Layla Bari’ (Morocco)

Lucia Elghorayeb (Lebanon)

Mahmud Ahmad ‘Ali Ibrahim (Egypt)

Michela Zanarella (Italy)

Miroslav Sredanović (Serbia)

Mohamed Salem ‘Ubada (Egypt)

Mónica Cazón (Argentina)

Nada Ibrahim Khalifa Al-Ahmad (Saudi Arabia)

Naime Beqiraj (Kosovo)

Ndue Ukaj (Albania-Sweden)

Ramona-Veronica Belecciu – Mona Lisa (Romania)

Rime Al-Sayed (Syria)

Rubina Andredakis (Greece)

Silvia Guerra (Uruguay)

Tatjana Debeljacki (Serbia)

‘Umar Hussayn Siraj (Saudi Arabia)

Yunus Al-Butakmanti (Morocco)

Yusra Al-Bitar (Lebanon)

Zhu Likun (China)

 

Honor prizes (for complete work):

 

Dariusz Pacak (Austrian-Polish poet)

Khalid Shomali (Palestinian poet living in Germany)

Haralambos Laskaris (Greek poet and journalist)

Heather Spears – Marion H. Goldenberg (Canadian poetess, writer and painter, living in Denmark)

José (Antonio) Landa (Rosas) (Mexican poet, writer and painter)

María Antonieta Flores (Venezuelan poetess, researcher and critic)

Mihai Merticaru (Romanian poet and writer)

Nedeljko Terzić (Serbian poet and writer)

Özkan Mert (Turkish Poet)

Rati Saxena (Indian poetess and researcher)

Tereza Palazzo Conti (Argentinian poetess)

 

Genius prize:

 

Károly Sándor Pallai (Young Hungarian poet and linguist)

 

 

12141502_668708206563616_3736929087390458334_n

Naji  Naaman

Copyright © NajiNaaman – All rights reserved

free and open culture makes peace

 

Click to red:

 

 

 

Poezi nga Melaize Gropa

Poezi nga Melaize Gropa     Natë vere   Natë vere, hëna  ndrin, ëndrrat  zgjuar përqafojnë. Një e nga një po shuhen yjet, shpresë e venitur më turbullon.   Shpirt i marrosur, tretur hapësirës, veshur dritë,  sonte verbon, hapur krahët … Continue reading