Në përvjetorin e ditëlindjes: NDERIM E KUJTIM, PËR SHKRIMTARIN E PAHARRUAR, SKËNDER HASKO… / Nga: Prof.Murat Gecaj; publicist e studiues

Në përvjetorin e ditëlindjes: NDERIM E KUJTIM, PËR SHKRIMTARIN E PAHARRUAR, SKËNDER HASKO…                         “I dashuri ynë, Skënder,/ti e mbylle jetën me nder./                               Si shkrimtar dhe njeri me vlerë,/ne do të kujtojmë përherë!…”                                                                                (Bardhyl Xhama) Nga: Prof.Murat Gecaj … Continue reading

Emilio Prados: degno rappresentante della generazione del ’27 – Yuleisy Cruz Lezcano

Emilio Prados: degno rappresentante della generazione del ’27 – Yuleisy Cruz Lezcano http://verbumlandiart.com/emilio-prados-degno-rappresentante-della-generazione-del-27-yuleisy-cruz-lezcano/   Yuleisy Cruz Lezcano Emilio Prados (Malaga, 4 de marzo1899 – 24 aprile Messico, 1962), degno rappresentante della generazione del 27. Studiò nella famosa Residenza di “Estudiantes … Continue reading