NË FESTËN E GRAVE / Poezi nga Arqile Vasil Gjata

15421006_903228126478122_1138297943960810767_n

Poezi nga Arqile Vasil Gjata

 

NË FESTËN E GRAVE

Sot qyteti
mblodhi gjithë rrezet e diellit,
ngjyrosi sytë dhe buzët e grave!

Gratë,
u krehën bukur
për të krijuar tinguj
për çdo dëshirë.

Ato ecin kudo,
çdo çast në bregun e ditës
kërkojnë diejt e jetës.

Të thinjura nga mjegulla në të njëtët yje
mbrëmjeve shkëlqimin ua kthejnë të dashurve
me përkëdhelje e lirizëm si tek poezit erotike!

8 Mars
Dhe pse 8 Marsi ende nuk ka mbritur…në mjediset e emigrantëve kudo u festuan festat e 7-8 Marsit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s