Rreth vëllimeve poetike “Pesha e fjalës”, “Të gjitha lulet kanë emrin tënd” dhe “Nesër do të jetë më mirë” të poetit Dhimitër Nica (Uni poetik, si lubrifikues i vetëdijes kolektive atdhetare) / Nga: Hyqmet Hasko

Rreth vëllimeve poetike “Pesha e fjalës”, “Të gjitha lulet kanë emrin tënd” dhe “Nesër do të jetë më mirë” të poetit Dhimitër Nica Uni poetik, si lubrifikues i vetëdijes kolektive atdhetare   Nga: Hyqmet Hasko Pas publikimit të përmbledhjes poetike … Continue reading

Poems by Lily Swarn

Poems by Lily Swarn       Doldrums   Rivers of fire Leaping in long jumps Engulfing agony oceans In their humungous depths   Screeching hideously forever Plaintive wails of distress Ricocheting from bosoms of hills Bombarding bare bassinets Without … Continue reading

Poezi nga Miltiadh Davidhi

Poezi nga Miltiadh Davidhi   E DIELA Këtu në Salerno e diela është e diel Gjumashe. Rrugicat e shpirtrave, Pemët gjethegjelbra Të mendimeve, makinat e shumta Të dëshirave, E lodrat e fëmijëve Ende të përgjumura flenë, Megjithëse është mesditë. Me … Continue reading