Gjithëshekujsh / Poezi nga Juljana Mehmeti

17098197_1314348298655304_1253001512423590547_n

Gjithëshekujsh

Jeta ime është një vijë imagjinare
gjurmëhije mbetur kulmesh largësi
shenjat harruar sfondesh të padukshme
pentagrame notash
dhe tinguj të pafund shpirtit harmoni.

Bota ime është një pemë e varur qiellit
rrënjëzuar thellë në hapësirë
harlisur krahët degë galaktikash
e petalet ngjyer
në zemra yjësish.

Bota ime jam unë
ulur aty,
në karriken e vetmuar të mendimeve
shndërruar në puhizë e ndjesisë mbrëmje,
që ëndrrat ledhaton me reflekse hëne
herë valë e qetë ledhatuar nga bregu
herë dallgë deti përplasur furishëm
…etur
brigjeve të tretur
endur në përflakje perëndimi
skajeve më të fundit
përkundur horizonteve
agimeve të amshimit
feksur fëmijë gjithëshekujsh.

Julja

 

16864901_1311955385561262_725637368452622855_n

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s