Doli në qarkullim libri historik “Polifonia shqiptare” me autor Yzeir Llanaj dhe nën redaktimin Albert Zholit

Doli në qarkullim libri historik “Polifonia shqiptare” me autor Yzeir Llanaj dhe nën redaktimin Albert Zholit  Origjinaliteti i polifonisë shqiptare Origjinaliteti i polifonisë shqiptare është një dëshmi jo vetëm e hershmërisë së ekzistencës së saj në vijimësinë historike të kësaj … Continue reading

Poemas de Antonio LEAL

Poemas de Antonio LEAL   INSOMNE insomne adujo argumentos de índole diversa, entre ellos, la ocurrencia de los azotes de pandemias que hicieron impropicio escudriñar los decretos de los hados tutelados en la compulsa de las vísceras de pollos de … Continue reading

PLEGARIA / JAIME GONZALEZ

PLEGARIA Recórreme, comiénzame a vivir lentamente para saber que existo, penétrame sin misericordia, deja tu esencia en mí, así sabré a quien pertenezco, disfrútame de todas las formas posibles sin preguntas, concíbeme y calma mis soledades. Floréceme para que mi … Continue reading

Shtëpia Botuese “ ADA” publikon vëllimin poetik “Rrugëtim i shpirtit” të autorit Astrit Lulaj dhe parathënie nga Eltona Lakuriqi

Shtëpia Botuese “ ADA”  publikon  vëllimin poetik “Rrugëtim i shpirtit” të autorit Astrit Lulaj dhe parathënie nga Eltona Lakuriqi Titulli: Rrugëtim i shpirtit Autor: Astrit Lulaj Redaktoi:Bledi Ylli Eltona Lakuriqi Korektoi: Eltona Lakuriqi Përgatiti për botim: Roland Lushi ISBN 978-9928-223-69-2 … Continue reading

Poezi nga Lida Lazaj

Poezi nga Lida Lazaj   Himn Kënduar me dy zëra, me tingullin, që shoqëron çastin kur gonxhja bëhet trëndafil. Himn për urën, që shkëlqen përmbi ylberë, përmbi qytetërime, përmbi kreshtat e dallgëve , që trazojnë oqeanet. Himn për urën, që … Continue reading

Poezi nga Vullnet Mato

Poezi nga Vullnet Mato   NЁ STACIONIN PRANVEROR Nëpër parqe qesh pranvera, gjethja e blirit kundërmon. Erdhe ti, krahëlehtë si era, të takoheshim në stacion. Mire se vjen!- të tha një bli, ti në heshtje e përshëndete, Mirmëngjes, të thamë … Continue reading

Poems by Lily Swarn

Poems by Lily Swarn     Ides Of March   Bluebells on hillsides Hiding under bushels of remorse   Greeting the March hare with tremulous glances   Beacon lights dribbling like hockey coaches   Sunbeams ricocheting away from light   … Continue reading