“Takim me poezinë” e 36 poetëve më të mirë shqiptarë, botuar në kolanën “Kambana” nga Botimet Toena ndër vite / Nga Irena Toçi

 
“Takim me poezinë”  e 36 poetëve më të mirë shqiptarë, botuar në kolanën “Kambana” nga Botimet Toena ndër vite
 
 
Ftesë
 
Ju ftojmë të merrni pjesë në aktivitetin “Takim me poezinë”  e 36 poetëve më të mirë shqiptarë, botuar në kolanën “Kambana” nga Botimet Toena ndër vite,
 
organizuar nga:
 
Instituti i Librit dhe i Promocionit në bashkëpunim me Agjencinë e Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë, Botimet Toena dhe Gjimnazin “Sami Frashëri”, në prag të Edicionit III të Festivalit Letrar për të Rinj “Tirana 2017” & Ditës Ndërkombëtare të Poezisë.
 
Ky aktivitet mbështetet edhe nga Ministria e Kulturës e Shqipërisë, e cila mundëson praninë e kuartetit të harqeve “Tinguj dhe monumente”, i cili do të performojë gjatë aktivitetit.
 
Poezia e zgjedhur e çdo poeti do të recitohet nga një prej nxënësve të gjimnazit “Sami Frashëri”.
 
Ju mirëpresim, të martën, 21 mars, ora 11:00, te Reja.
 
 
Irena Toçi
 
Drejtore e Përgjithshme
 
 
Botimet Toena
Rruga “M. Gjollesha”
K.P. 1420
Tirane – Albania
Tel. ++355 422 40 116
Fax  ++355 422 40 117
 
botimet.toena@gmail.com
redaksia@toena.com.al
irena.toci@gmail.com
 
twitter.com/TOENABOTIME1
 

Premio Internazionale di Arte, Poesia e Prosa “Caserta 2017 – La Catena della Pace” / Di : Regina Resta

Premio Internazionale di Arte, Poesia e Prosa “Caserta 2017 – La Catena della Pace”

 

Di : Regina Resta

Gentilissimo amico/a,

sarei veramente onorata della tua partecipazione alla I Edizione del Premio Internazionale di Arte, Poesia e Prosa “Caserta 2017 – La Catena della Pace”

sezioni previste

Categoria adulti

Sezione A: poesia singola (massimo 2 (due) poesie di lunghezza non superiore a 40 versi ciascuna).

Sezione B: silloge con titolo (raccolta massima di 10 poesie di lunghezza non superiore a 40versi)

Sezione C: narrativa (racconto di lunghezza non superiore le 3 cartelle editoriali 1.800 battute)

 

Categoria giovani

Sezione D: poesia singola (massimo 2 (due) poesie di lunghezza non superiore a 40 versi ciascuna).

Sezione E: narrativa (racconto di lunghezza non superiore le 3 cartelle editoriali 1.800 battute)

invio delle opere

Le opere devono essere inviate a mezzo posta elettronica all’indirizzo verbumlandiart2@gmail.com.

L’email deve contenere:

1) opere letterarie

2) copia dell’avvenuto versamento del contributo e sostegno per le spese di lettura e segreteria

3) NOME, COGNOME, INDIRIZZO, N° DI CELL/TEL E DICHIARAZIONE CHE L’OPERA È FRUTTO DELLA PROPRIA FANTASIA E DI ACCETTARE IL GIUDIZIO INSINDACABILE DELLA GIURIA.

 

TERMINI DI PRESENTAZIONE

I componimenti dovranno essere inviati entro il termine massimo del 30 marzo 2017(farà fede la data di invio della e-mail), quota di partecipazione per spese di segreteria € 10,00 PER CIASCUNA SEZIONE, CHI PARTECIPA A DUE SEZIONI IL COSTO E’ DI 15,00 EURO; EURO 5,00 PER I GIOVANI FINO A 25 ANNI.

Versamento di: € 10,00 o € 15,00 o € 5,00 effettuato sul c/c postale n° 001012364095 intestato a “VerbumlandiArt” op. IBAN IT09N0760116000001012364095

 

PREMI

Tutti i finalisti verranno premiati con targhe, trofei, medaglie, pergamene per menzioni d’onore e diplomi di merito.

La giuria si riserva, altresì, di assegnare premi speciali agli autori che si sono distinti per la pregevolezza delle loro opere.

PROGRAMMA

20 APRILE ORE 17,00 INAUGURAZIONE MOSTRA D’ARTE.

21 APRILE ORE 18,00 CONFERENZA DEL PROFESSORE HAFEZ HAIDAR CANDIDATO AL PREMIO NOBEL PER LA PACE.

22 APRILE ORE 10,00 PREMIAZIONE PREMIO DI POESIA E PROSA.

 

Të injoruar por jo të dorëzuar – Deklaratë për mediat në përvjetorin e katërt të peticionit për Rrugën e Arbërit / Nga: Dr Gëzim Alpion

Të injoruar por jo të dorëzuar – Deklaratë për mediat në përvjetorin e katërt të peticionit për Rrugën e Arbërit   Nga: Dr. Gëzim Alpion Në emër të Grupit të Lobimit Birmingham, Angli, 18 Mars 2017 Të indinjuar nga injorimi … Continue reading

OMER KALESHI

OMER KALESHI Lindur në vitin 1932 në fshatin Kastriot të Kërçovës. Mësimet fillestare i morri në vendlindje kurse shkollën e mesme e kreu në Shkup. Në vitin 1956 emigroi në Turqi me gjithë familje, përveç vëllait të tij Hasanit. Në … Continue reading