Pagjumësi – Francesca Gallelo / Përktheu në shqip nga italishtja Nikollë Loka

Poezi nga Francesca Gallelo
 
 
 
Pagjumësi
 
Endet shpirti im ..
Në mendime të trishta,
të mashtrimeve të dhimbshme,
të buzëqeshjes së rreme,
të dashurisë fallso…
Dhe lot … lot
rrjedhin përgjatë fytyrës
dhe hapin brazdat e zemërimit dhe të dhimbjes.
Në thirrjen e mbytur,
në mendimin e dhimbshëm.
 
Nëse …, Nëse zërin e zemrës sime,
ti mund ta dëgjosh.
Nëse mendimet e shpirtit tim,
më përpara te ti marrin formë.
Nëse fryma ime ,
mund të shuhet,
dhe lotët e mi lajnë zemrën.
Nëse manteli i ftohtë i mungesës sate
më mbështjell,
do të mund të bëj të përulesh…
Nëse era e ftohtë që kalon nëpër mendimet e mia,
do ta bënte rrëmujë shpirtin.
Dashuria ime,
në një det dashurie do të gjeja…
Unë era,
ti anije me vela…
 
 
Përktheu në shqip nga italishtja  Nikollë Loka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s