Burgjet mendore dhe diktatura politike në romanin “193 kafazet” e Rezart Palluqit (Ensemble, Romë 2016) – Irma Loredana Galgano* / Përktheu: Iris Hajdari

    Burgjet mendore dhe diktatura politike në romanin “193 kafazet” e Rezart Palluqit (Ensemble, Romë 2016) Nga: Irma Loredana Galgano* Shtëpia botuese Ensemble botoi, në edicionin e parë në dhjetor 2016, përkthyer nga Iris Hajdari «193 kafazet» (titull origjinal 193 … Continue reading

Shtëpia Botuese ” Muzgu” publikon librin me poezi dhe përkthime ” Me pendën e shpirtit 3″ të përkthyeses Flora Kuqani Malo dhe parathënie të botuesit Mark Simoni.

Shtëpia Botuese ” Muzgu” publikon librin me poezi dhe përkthime ” Me pendën e shpirtit 3″ të përkthyeses Flora Kuqani Malo dhe parathënie të botuesit Mark Simoni. Në një botim të “Enaudit” pata lexuar përrallën e vjetër të keltëve, titulluar … Continue reading

Shtëpia Botuese ” Milosao” publikon kolanën “Poetë bashkëkohorë të Mesdheut” me titull “Profetesha” të Prof. Anna Santoliquido dhe përkthim nga italishtja të Dr. Albana Alia.

Shtëpia Botuese ” Milosao” publikon kolanën “Poetë bashkëkohorë të Mesdheut” me titull “Profetesha” të Prof. Anna Santoliquido dhe përkthim nga italishtja të  Dr. Albana Alia. Libri i parë i kolanës “Poetë bashkëkohorë të Mesdheut” i titulluar “Profetesha” i autores Anna Santoliquido, … Continue reading