Kanina ime / Poezi nga Zamira Agalliu

Poezi nga Zamira Agalliu

Kanina ime 

Të dua si lojën e fëmijërisë
Të dua si aromën e etërve
Të dua si pllakat e “avllisë”
Të dua si kështjellën e mbretërve

Të dua për fjalët e mençura të plakut
Të dua erën e detit dhe bukën e thekur të sofrës
Të dua gurët e bardhë të sokakut
Të dua sofatë e gurta e të rrumbullakta të portës.

a@z 27-03-2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s