Zog ëndërrimtar / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi
 
 
Zog ëndërrimtar
 
Unë jam si një zog, fluturoj kur shikoj njeriun,
e shikoni ju, ja aty nga fundi…
Jam e lirë në fundin e syve tuaj, mbi kokat tuaja,
përherë në kërkim, të një bote më të madhe…
Në vetmi do të dua me shpirt, do e kuptosh,
do thuash dhe vetë, atje poshtë…,
kur të më kujtosh e do duash të kthehesh
në gëzimin e jetës universale!
Do duash të mbushësh me ajrin tim, poezisë vetëm,
në buzë kur të ulësh trishtim…
 
Me ajrin do ngremë dollinë, ti me tënden mërzi,
ndërsa unë, me timen dashuri…
 
@Irina Hysi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s