1° posto – Sibora Huda – Con la poesia II tuo spiritosi e’ perso cosi lontano – PREMIO LETTERARIO INTERNAZIONALE DI POESIA Taranto 2019

1° posto – Sibora Huda – Con la  poesia II tuo spiritosi e’ perso cosi lontano   Decernarea premiilor pentru poezie, ” GOCCE DI MEMORIA”, festivitate organizată de Associazione Culturale Onius, ediția V a, Taranto, Italia, 2019 !!! PREMIO LETTERARIO … Continue reading

Poems by Lara Ayvazyan (Лара Айвазян)

Poems by Lara Ayvazyan (Лара Айвазян)     ЗАВИСТЬ   Я не приемлю чувства «зависть», Она мой самый главный враг! Внутри души твоей рождаясь, Это не блажь и не пустяк. Не надо спорить об оттенках: О белой, чёрной иль цветной. … Continue reading

Libri “Bleibende spuren” (Gjurmë të përhershme) dëshmi për një kohë dhe një gjeneratë / Nga: Safet Hyseni

  Libri “Bleibende spuren” (Gjurmë të përhershme) dëshmi për një kohë dhe një gjeneratë     Nga: Safet Hyseni   Këtë vit Shtëpia Botuese “Rotpunktverlag” në Zürich nxori në treg librin “Bleibende spuren” me autoren Basrie Murati-Shakiri. Autorja është shqiptare … Continue reading

Shtëpisë Botuese “Armagedoni” publikon vëllimin poetik “Engjëjt nuk mbahen për dore” të autores Elida Rusta

Shtëpisë Botuese “Armagedoni” publikon vëllimin poetik “Engjëjt nuk mbahen për dore” të autores Elida Rusta Titulli: Engjëjt nuk mbahen për dore Redaktor: Fadil Kraja Shtëpia Botuese : Armagedoni Autore: Elida Rusta Libri shoqërohet me pasthënie nga Sh B: “Armagedoni” dhe … Continue reading

Shtëpia Botuese “MAS” publikon në gjermanisht përmbledhjen me tregime “Parrullat me gurë” të autorit Ylljet Aliçka, përkthyer nga Edmond Ludwig / Nga: Irena Toçi

Shtëpia Botuese “MAS” publikon në gjermanisht përmbledhjen me tregime “Parrullat me gurë” të autorit Ylljet Aliçka, përkthyer nga Edmond Ludwig     Këto ditë u botua në gjuhën gjermane përmbledhja me tregime “Parrullat me gurë” e shkrimtarit Ylljet Aliçka, përkthyer … Continue reading

Pjesë të shkëputura  nga libri për fëmijë “Flutura e majit”, të autores Anila Kruti,  fitues i Çmimit ‘Për librin më të mirë për fëmijë” në Panairin e Prishtinës!

Pjesë të shkëputura  nga libri për fëmijë “Flutura e majit”, të autores Anila Kruti,  fitues i Çmimit ‘Për librin më të mirë për fëmijë” në Panairin e Prishtinës!   Planeti jeshil …ishin dy njerëz që mesa dukej ishin drejtues të … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Mungesa e shpresës” të autorit Sokrat Kotherja

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Mungesa e shpresës” të autorit Sokrat Kotherja Titulli: Mungesa e shpresës Autor: Sokrat Kotherja Të gjitha të drejtat janë të autorit. Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-296-25-2 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : … Continue reading