Na iku Zenepe Luka, kjo gazetare, shkrimtare dhe luftëtare e humanizmit qytetar (Golomarja e re, Zenepe Çekrezi Luka meriton një monument shkrimor) / Nga: MSc. Albert HABAZAJ

  Na iku Zenepe Luka, kjo gazetare, shkrimtare dhe luftëtare e humanizmit qytetar Golomarja e re, Zenepe Çekrezi Luka meriton një monument shkrimor Jam ende i turullosur deri në shushatje nga një ëndërr e turbullt humane e altruizmit tragjik dhe … Continue reading

KONTAKTI SHPIRTËROR MES DY KRAHINAVE ETNIKE: ÇAMËRISË DHE LABËRISË, I PARË NË RRJEDHAT E KËNGËS POPULLORE (Fjala e mbajtur në sesionin shkencor për këngët çame) / Nga Dr. Bardhyl Maliqi

  Dr. Bardhyl Maliqi   KONTAKTI SHPIRTËROR MES DY KRAHINAVE ETNIKE: ÇAMËRISË DHE LABËRISË, I PARË NË RRJEDHAT E KËNGËS POPULLORE   (Fjala e mbajtur në sesionin shkencor për këngët çame)   Dashuria e dhimbja, malli e brenga, angushtia e … Continue reading