LIBËR, ME LARUSHI TEMATIKE DHE PASURI GJUHËSORE… (“Me shpirt atdhedashurie”, i prof. Murat Gecaj) / Nga: Ibrahim Hajdarmataj -arsimtar e publicist

LIBËR, ME LARUSHI TEMATIKE DHE PASURI GJUHËSORE… (“Me shpirt atdhedashurie”,  i prof. Murat Gecaj)   Nga: Ibrahim Hajdarmataj           -arsimtar e publicist     I.Hajdarmataj.     Shkrimtari, publicisti dhe studiuesi i njohur, prof. Murat Gecaj vjen te lexuesi ynë, … Continue reading

Shtëpia Botuese “Toena ” sjell në shqip romanin “Ishulli” të shkrimtares Victoria Hislop dhe përkthim të Platon Pullës, roman i cili ka fituar Çmimin Letrar “Richard & Judy Summer Read.” / Nga Irena Toçi

Shtëpia Botuese “Toena ” sjell në shqip romanin “Ishulli” të shkrimtares Victoria Hislop dhe përkthim të Platon Pullës, roman i cili  ka fituar  Çmimin  Letrar “Richard & Judy Summer Read.”                Victoria Hislop   Victoria Hislop … Continue reading

PROF. IBRAHIM KELMENDI : Intelektuali që shkroi historinë / dhe bëri histori. (Me rastin e 99 vjetorit të lindjes, kujtojmë jetën dhe veprën e intelektualit dhe patriotit të shquar ) / Nga AFRORE SHAIPI (Studente e vitit të parë – Fakulteti Juridik, Prishtinë)

  PROF. IBRAHIM KELMENDI   Intelektuali që shkroi historinë dhe bëri histori.    (Me rastin e 99 vjetorit të lindjes, kujtojmë jetën dhe veprën e intelektualit dhe patriotit të shquar )     Nga AFRORE SHAIPI (studente e vitit të parë … Continue reading

Fjalimi i Albin Kurtit në ligjëratën “Integrimi brendashqiptar përballë integrimit në BE” në Shkollën për Lidership të Qendrës për Zhvillim dhe Demokraci në Shkup, mbajtur më 11 prill 2015

Fjalimi i Albin Kurtit në ligjëratën “Integrimi brendashqiptar përballë integrimit në BE” në Shkollën për Lidership të Qendrës për Zhvillim dhe Demokraci në Shkup, mbajtur më 11 prill 2015   Albin Kurti     Integrimi është integrim i pjesës te … Continue reading