Ey gül-i RâNâ / Nuri CAN

Ey gül-i RâNâ Yine akşam oldu bak, senden kilometrelerce uzakta seni düşünüyorum… Sevinçlerini, kırgınlıklarını, o aydınlık gülücüğünü düşünüyorum… Aramızdaki mesafelere rağmen yanımda, canımdasın. İçimde yaşatıyorum seni, yüreğimin en derin yerinde… Unutma… Sen benim bu dünyada biricik sevdiğim, beraberliğim, yalnızlığım, ışıltılı … Continue reading

Intervistë me diplomatin, historianin, publicistin dhe shkrimtarin e shquar  Luan Rama / Bisedoi: Raimonda Moisiu

  Intervistë me diplomatin, historianin, publicistin dhe shkrimtarin e shquar  Luan Rama Luan Rama është ndër shkrimtarët, historianët, studiuesit dhe përkthyesit më produktivë, i rëndësishëm dhe shprehës serioz i origjinalitetit, përfaqësues i denjë i letrave shqipe, dijes e mençurisë, i … Continue reading

Mark Simoni: KËNGA E VETVETES / Rreth vëllimit poetik “Pentagrami i stinëve” të autorit Fejzi Murati, botim i Shtëpise Botuese “MUZGU”. Poezitë e librit janë të shoqëruara dhe nga shkrimet e autorëve Mark Simoni e Agron Shele

KËNGA E VETVETES   Nga: Mark SIMONI Ka qenë impresionante poezia e Fazëll Hysny Dagllarxhasë, “…Qielli mbi ne, / Në botë ne ishim katër /…”, sepse me një grusht fjalësh dhe me tetë vargje, ky poet bënte kronikën e plotë … Continue reading