Ndue Ukaj

 Ndue Ukaj Ndue Ukaj (1977), shkrimtar, kritik i letërsisë dhe publicist. Është i përfshirë në disa antologji të poezisë, brenda dhe jashtë vendit. Poezitë dhe tekstet e tij janë përkthyer në anglisht, spanjisht, italisht, rumanisht, finlandisht, kinezisht, suedisht, turqisht, dhe … Continue reading

Poezi nga Hilmi Hajra

Poezi nga Hilmi Hajra   NËN HIJEN E PENDIMIT… … të lëndova… … dhe ndjehem mëkatar! Nën hijen e pendimit, Mëshirim kërkoj, Me pëshpëritjet e rrëfimit. Megjithëse varur në shpresë, Kryeneq jam dhe pyes: Rrëfimin –“tyben” Kush? Pse e shpikën … Continue reading

Poezi nga Albina Idrizi

Poezi nga Albina Idrizi   TËRRNOCI Më vjen, përmallshëm, të të zgjas duart n’përqafim Si degë pemësh, moskokëçarëse, andej kufiri, Të davarit mjegullën e ligë të një trilli Si pluhurin e viteve mbi një kartolinë. Lagjeve tua të bredh, më … Continue reading

Poezi nga Dije LOHAJ

Poezi nga Dije LOHAJ   NEKROLOG PËR POETIN A(BDU)LLAH Poetēt nuk kanë përvjetor, ata janë të pavdekshëm…. Sot gjethet e pemëve, Të zbehta valëviten, Me Zot e Allah, Me pendën e fundvjeshtës, Në të fundmen muzë, Me fjalët plot lirikë, … Continue reading

Poezi nga Xheladin Çitaku

Poezi nga Xheladin Çitaku   KOLAZH FARSASH Shpirt i mbërthyer skërkash të pasionit, trokëllinë shfrenueshëm në kaosin e përsosur, shtytur civilizimesh t`gënjeshtërta, që lëshojnë azat kollazhe mashtrimesh, e yshtin egot sakate në gllabërime trillesh, që lustrojnë iluzionin në lustër mjerimi. … Continue reading

Poezi nga Flora Peçi

Poezi nga Flora Peçi   SONTE Sonte dua t’i harroj të gjitha kaluan, shkuan në pakthim nuk desha të nëpërkëmbem Nuk jam për mëshirë Jam kjo që jam shpirbardhë e padjallëzi. në guackë jetësore u mundove t’m’i mbyllësh të luash … Continue reading