Kalendari poetik: Vojka Smiljanić-Đikić (1932-2016) / Përgatiti materialin Maksi Rakipaj

Vojka Smiljanić-Đikić Kalendari poetik: Vojka Smiljanić-Đikić (1932-2016) U lind më 29 shtator 1932 Vojka Smiljanić-Gjikiç, poete, përkthyese e njohur bosnjake. Studioi Romanistiskë në Universitetin e Beogradit. Ka botuar dhe antologji të poezisë algjeriane (bashkëshorti i saj, Osman Gjikiç, ka qënë … Continue reading

Poems by Asoke Kumar Mitra / Translation from English to Assamese by Ruma Hazarika

Poems by Asoke Kumar Mitra   এক গোপন সপোন এন্ধাৰবোৰ গলাধকৰন কৰিলে জোনে ভগ্ন স্বপ্নবোৰ ওলমি ৰ’ল নিৰবে খিৰিকিৰ কাঁচৰ মাজেৰে এক মামৰে ধৰা সাচঁত নিশা ধিৰ গতিত তৰা জিলিকে ফেঁচাই সন্তাপৰ শোকগীত জুৰে স্বপ্ন এক ঠুনুকা কাঁচ অপ্ৰকাশিত কাহিনি … Continue reading

Rhapsody! / Poem by Aneeta Chitale

Rhapsody!
 
By the fenugreek twigs-
When the humming bird calls
The rice pods sways
Deep in the mud beds
 
Cascades tumble by the
Hillside dale
Gamut of stars
Afloat on the clouds!
 
As the sunsets
The mind rests
In sweet repose
 
In quietude….
As one traverses….
The leaves, gently caress
By the hand as
The steps hasten
Azimuth!
 
The chestnut bend
The solemn traveller
Passes by-
In rhapsody!
 
 
Aneeta Chitale (India)

Botuesi Rexhep Shahu publikon veprën letrare “Antologjia e tregimit shqiptar – shekulli XXI” (101 autorë) me radaktim nga Liljana Kristuli dhe recezent Izet Duraku

Titulli: Antologji e tregimit shqiptar – shekulli XXI (me 101 autorë) Botues: Rexhep Shahu Redaktore: Liljana Kristuli Recenzent: Izet Duraku Arti grafik dhe ballina: Blendi Shahu © Shtepia Botuese Klubi i PoezisëFjala e botuesitANTOLOGJIA JONË E TREGIMIT ME 101 AUTORË … Continue reading

Rrethi i ngadaltë i frymëmarrjes (Le lent cerceau de la respiration) – Aforizma dhe aforizma poetike nga Abdelmajid Benjelloun (Marok) / Përktheu në shqip Juljana Mehmeti

Aphorismes et aphorismes poétiques Aforizma dhe aforizma poetike   Abdelmajid Benjelloun (Marok) Ka lindur më 17 Nëntor, 1944, në Fez , Marok Doktoruar në Shtet për Shkencat Politike Ligjore Ndërkombëtare Realtive, 3 dhjetor 1983. Profesor i Arsimit të Lartë në … Continue reading