Poezi nga Iliaz BOBAJ

Poezi nga Iliaz  BOBAJ   NËNA Nëse engjejt e vërtetë, në jetën tonë janë fëmija, dihet mirë, në këtë jetë, Nëna është Perëndia.   MËSUESI I ngjan mëngjesit të ndritur, që zbon natën dhe sjell ditë, ai është rrezja e … Continue reading

BEHOLDER (ସାକ୍ଷୀ) – Poem by Rajashree Mohapatra / Translated by Suchendu Kumar Subudhi, from original Odia

Poem by Rajashree Mohapatra   ସାକ୍ଷୀ ରାଜଶ୍ରୀ ମହାପାତ୍ର ମୋ କୁଢକୁଢ ପାପର ଗଦାରେ ମୋ ପୁଣ୍ୟର ମହାଚୈତ୍ୟର ଶିଖରରେ ତୁମକୁ ହିଁ ଦେଖେ … ୠତୁଚକ୍ରର ପ୍ରତିଟି ଆବର୍ତ୍ତନରେ … ପ୍ରତ୍ୟେକ ପରିବର୍ତ୍ତନରେ … ଆଲୋକରେ , ଅନ୍ଧାରରେ , ସେମାନଙ୍କ ମିଳନର ମହୋତ୍ସବରେ ତୁମକୁ ହିଁ ପାଏ … ବ୍ୟାସକ୍ତ ହୃଦୟର … Continue reading

Poezi nga Lida Lazaj

Poezi nga Lida Lazaj   DITA, PAS FESTËS Dita nisi ditën me sandalet e përditëshme, pasi mbylli këpucët elegante, në kutinë e ëndërrave të riciklueshme. Puna e parë: pastroi rrugët dhe ngjeu me varak mëngjesi qepallat e vogëlushëve. Mendohet një … Continue reading

Poezi nga Xhemajl Rudi

Poezi nga Xhemajl Rudi   *** Dashuritë janë shkrepëtima të moteve që ngjizen në zemrën e fjalës, si mes ëndrrave, që i ndjejnë kujtimeve të së djeshmes. Dashuritë shfaqen në dritën e shikimeve në sythe pemësh ku çelin si petale, … Continue reading