Poezi nga Xhemajl Rudi

Poezi nga Xhemajl Rudi

 

***

Dashuritë janë shkrepëtima të moteve
që ngjizen në zemrën e fjalës,
si mes ëndrrave,
që i ndjejnë kujtimeve të së djeshmes.

Dashuritë shfaqen në dritën e shikimeve
në sythe pemësh ku çelin si petale,
kur vijnë erërat e reja
e trungut ndjehet moti me shi ndër freskime

Dashuritë janë, si puhiza ndër shkrepëtima të kohës
aty ku shikimet janë në fjalët e netëve të blerta
kur hëna ndrit tej dritares
e yjet vallëzojnë,  si ndër lëndina dhe ulen brigjeve të kaltra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s