Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka     FLIRTI   Shpeshherë pyllit qeshin ndjenjat. Rubinë vese ngelen prej natës. Në anësi tek manaferrat, Humbet gëzimi paqedashës.   Të trembur hapit tone brofin Një lepur fshehur me magji, Një ketër hokatomba degësh, Një … Continue reading

Poezi nga Adem ABDULLAHU

Poezi nga Adem ABDULLAHU KISHTE NJË FJALË PREJ GURI Rrënjën kërkoi në tokën e kuqe Ilire, etjen shuajti me shtambë botte, gjithandej kërkoi fjalën prej guri, pa hile, në Anadoll, Londër, Paris,kudo kërkonte. Këngën e qyqes dhe varrin gjurmonte, shpend … Continue reading

Yoshikazu Takenishi (Japan)

  Poet, publisher of poetry magagine, farmer. Born and lives in Wakayama Prefecture(1947). Graduated from Wakayama University of Education. Director of The Japanese Language Education Society of Japan; Invited Educational Adviser in Wakayama City; Editor/Publisher of Poetry Magazine”Potori(Drops of Water)”(Poetry … Continue reading