Shtëpia Botuese M&B  publikon vëllimin poetik “Një puthje në cep të buzës”  të autores Anila Kananasi-Karapidou me redaktim nga Kliton Nesturi dhe parathënie nga Adem Xheladini

  Shtëpia Botuese M&B  publikon vëllimin poetik “Një puthje në cep të buzës”  të autores Anila Kananasi-Karapidou me redaktim nga Kliton Nesturi dhe parathënie nga Adem Xheladini   Titulli: Një puthje në cep të buzës”   Autore: Anila Kananasi-Karapidou Redaktor: Kliton … Continue reading

Promemoria e Fishtës për familjen Prendushi dhe letra për sivëllezërit e tij françeskanë (Promemoria lui Fishta către familia Prenduşi şi scrisoaraea sa către confraţii săi francescani) – Eltona Lakuriqi / În româneşte: Kopi Kyçyku

  Poezi nga Eltona Lakuriqi    Fituese e  Çmimin e Tretë në konkursin organizuar nga Akademia “Mirdita”       Promemoria e Fishtës për familjen Prendushi dhe letra për sivëllezërit e tij françeskanë   Shkruan Poeti një promemorie për familjen … Continue reading

SINTEZA E MESAZHEVE POETIKE TË NJË PËRMBLEDHJE VARGJESH (-Disa fjalë për veprën më të re poetike, “Muzat e vargjeve”, të poetit, Brahim AVDYLI) / Nga: Muhamet D. ROGOVA

  Muhamet D. ROGOVA     SINTEZA E MESAZHEVE POETIKE TË NJË PËRMBLEDHJE VARGJESH   -Disa fjalë për veprën më të re poetike, “Muzat e vargjeve”, të poetit, Brahim AVDYLI.   Brahim Avdyli, poet, publicist, gazetar, romansier, daramaturg, historian edhe … Continue reading