Lermë (Let me) – Poezi nga Lily Swarn / Përktheu në shqip Adem Xheladini

 
Poezi nga Lily Swarn
 
 
Lermë
 
Më lër të ec pranë teje buzë lumit
Le të ndjehen fierna të brishtë mendimet e mia
Lermë ushtar i gjakosur i diellit
Plagët e mia goditi me zjarrin e tij
Lermë erëmyk e frangipani të të mbisundojë
Me vorbullat e saj vrastare
Lermë gjepurat e vërdallëve të mia të bërtasin të gllabërojnë në rryma oqeanesh
Leri tuberozët të mbushen temjan në sanctum sanctorin tim
Lermë të vajos dhe të kremtoj aurën tënde të traumatizuar
Dhe mbaje pranë gjoksit tim
Më lejo të mos pëshpëris butë me dashuri në veshin tënd të skuqur
Sepse unë jam ëndrra që nuk fshehet për të ardhur në jetë!
 
 
Let me
 
Let me walk beside you along the river
Let the fragile ferns caress my thoughts
Let the bleeding soldier of a sun
Bandage my wounds with his fire
Let the musky fragrance of frangipani overpower you
With its heady murderous whirlpools
Let the eddies of my screaming innards engulf you in oceans currents
Let the tuberoses infuse incense in my sanctum sanctorum
Let me anoint and salve your traumatised aura
And hold it close to my bosom
Let me not whisper tender endearments in your reddening ears
For I am the dream that has still not conspired to come alive !
 
Copyright Lily Swarn 30.10.2017
 
 

Përktheu në shqip Adem Xheladini

  Një replikë e detyruar dhe ndonëse e padëshiruar me krijuesin Z. Vasil Vasili dhe Studiuesin Z. Ilo Foto / Nga: Raimonda Moisiu

  Raimonda MOISIU     Një replikë e detyruar dhe ndonëse e padëshiruar me krijuesin Z. Vasil Vasili dhe Studiuesin Z. Ilo Foto.   Në respekt të shkrimtarëve, poetëve, letërsisë, poezisë, botuesve, artit, kulturës shqiptare dhe letrave shqipe në Diasporë … Continue reading