Poemas de Silvia Ortiz

Poemas de Silvia Ortiz   AMANECER CONTIGO Mi respiración se acorta y el deseo circulante es el negativo tránsito ausente en discurso nulo. La esposada libertad tierno beso del poema de hoy la respiración latente la escala silenciosa implora quietud … Continue reading

Poezi nga Sevëme Fetiqi

Poezi nga Sevëme Fetiqi   Luftëtarë të përjetshëm Ditët e bardha Me dritë rrezesh pastrojnë Të thyera copat e ëndrrave Të natës Dashuria dhe urrejtja Në arenë të drejtësisë Luftëtarë të ftohtë të përjetshëm Pa dëgjuar kronikat e shpirtit Ndërtojnë … Continue reading

“Pikëllimi i ëndrrës” një diagonale lirikash (Frymëzime, midis Ohrit dhe Torontos, të poetes Seli Murati) / Nga: Dr. Zejnepe Alili – Rexhepi

“Pikëllimi i ëndrrës” një diagonale lirikash (Frymëzime, midis Ohrit dhe Torontos, të poetes Seli Murati)   Nga: Dr. Zejnepe Alili – Rexhepi Pleksja emocionale dhe estetike e poetes Seli Murati, sajuar natyrshëm me përmasa shprehëse origjinalitetesh, artikulohet në vëllimin “Pikëllimi … Continue reading