Autorja Eltona Lakuriqi promovon vëllimin poetik ” Kaos shpirtëror”

Autorja Eltona Lakuriqi promovon vëllimin poetik ” Kaos shpirtëror”   Në Muzeun Historik Kombëtar, Salla e Koferencave, ora 10-00, dt 15 Shtator, autorja Eltona Lakuriqi promovon vëllimin poetik ” Kaos shpirtëror”. Të gjithë  poetët, shkrimtarët, studjuesit dhe dashamirësit e artit … Continue reading

Poems by Nirmala TRIVEDI

Poems by Nirmala TRIVEDI     REVIEW The Internationally renowned poetess Nirmala Trivedi’s poetry has been characterised by the genuine glow of imagination. Her choice of words is consummate for it creates the effect the poetess earnestly yearns for.Her creativity … Continue reading

Poezi nga Arqile V. Gjata

Poezi nga Arqile V. Gjata

 

PËR MALET TONA…

Andej nga malet tona ka humnera
dhe kufoma këngësh…
Maleve jetojnë kujtesat e alarmit!

Në ato male
shtëpi qirindezura
me tjegulla resh mbuluar, dritë vetëtimash
zbukurojnë muzgun dhe pemët e larta.

Eh…ato male!
Sot, pafajsinë e lartësive kërkojnë nga të pathënat.
Në vënd të shtigjeve, përfytyrojmë hapsira të hirta
simbol i kalorësve të mangët për jetën.

Eh, ato male…
Sëmundjen e kohës vuajnë në këtë shekull.

Shtator 2017 

 

MISTERET E HESHTJES…

Çdo natë,
nëpër gjumë më mungon një gjymtyrë.
Sa çelet dita
me duar mbaj eshtrat e lodhura të trupit
dhe pa frikë
e derdh trupin gjatë rrugëve rebele…

Nga zona e heshtjes, ngarkuar me peshën e saj
nxitoj drejt dritës së thinjur
me një buqetë mallëngjimesh,
të gjej
njeriun e kohës time.

2014

 

Ku shkoni, o të plakur…?

Çapiten nëpër ajër të kohës,
kukurisin me pak zë grumbuj të moshuarish.
-Ku shkoni, o të plakur,
nëpër mjegullën e bardhë?
Jeni hallexhinj
deri në shpirt të thinjur.

* * * 
Tani nuk ka lojëra për ata,
veç fjalës që ua dhurojmë
a belbëzimin e një foshnje.

Mbetur me veten,
qeshin me fytyrën plakushe të tyre,
ëndërrojnë kujtimet e së djeshmes
varur në kopshtin e lodrave.

Në gramë të shpirtit
ndihen pëshpërima buzësh
që dikur puthën.
Të ecin duan, diçka më tutje, ashtu,
me gjysmë fryme, ecin…!!

 

Dr.Kalpana Mallick

Dr.Kalpana Mallick Dr.Kalpana Mallick is a budding poetess, a short  story writer holds a distinctive place among contemporary  writers in India.Being a Chemistry  academician she has a great passion for literature which is reflected through her soft and sweet words … Continue reading