Shtëpia Botuese “EMAL” publikon vëllimin poetik “Orët e Tokës” të autores Rudina Muharremi Beja me parathënie e redaktim nga Demir Gjergji

Shtëpia Botuese “EMAL” publikon vëllimin poetik “Orët e Tokës” të autores Rudina Muharremi Beja me parathënie e redaktim nga Demir Gjergji   Poezia si parzmore ​Poezia? Një pasion, që në mua pësoi një “metamorfozë” të vërtetë, duke më dhuruar një … Continue reading

SULIOTIA – Traboini Film, Boston 2009 / Përgatiti materialin Kolec P. Traboini

SULIOTIA – Përgatiti materialin Kolec P. Traboini

Traboini Film, Boston 2009. Athina Nasti / Sevi, 104 vjeçare, ishte një prej 8 fëmijëve të suliotit Nik Nasti. Në kohën kur është xhiruar jetonte në Boston MA, USA e rrethuar nga dashuria e përkujdesi i 7 fëmijëve të saj dhe rreth 100 nipër e mbesa e stërnipër. Ajo ndrroi jetë në Boston një vit pas realizimit të këtij filmit në moshën 105-vjeçare. Filmuar nga Kolec Traboini në West Roxbury, Boston MA, 2009.