ANTON NIKË BERISHA – KRIJUES I MIRËFILLTË I LETRAVE, QË JETON ME LETËRSINË DHE PËR LETËRSINË / Nga: Elvi Sidheri

  ANTON NIKË BERISHA – KRIJUES I MIRËFILLTË I LETRAVE, QË JETON ME LETËRSINË DHE PËR LETËRSINË   Fjalë paraprake e librit “PËRKTHIMI LETRAR AKT KRIJUES I MIRËFILLTË”. Bisedë me përkthyesin letrar Anton Nikë Berisha. Shtëpia botuese “Faik Konica”, Prishtinë … Continue reading

MULTIGJUHËSIA DHE MULTIKULTURA NË RETHANAT AKTUALE NË BALLKAN (Mbajtur më datën 20 shtator 2019 në Koferncën shkencore në Universiteti Evropian Jug-Lindor në Tetovë – Maqedoni e Veriut) / Nga Arqile Vasil Gjata

  Arqile Vasil Gjata     MULTIGJUHËSIA DHE MULTIKULTURA NË RETHANAT AKTUALE NË BALLKAN   Mbajtur më datën 20 shtator 2019 në Koferncën shkencore në Universiteti Evropian Jug-Lindor në Tetovë – Maqedoni e Veriut.   Përmbledhje:   – Gjuha letrare … Continue reading