Shtëpia Botuese “PROKULTPRESS”, Prishtinë publikon librin “Terminal” me përmbledhje poetike dhe proza të autores Sofia Doko Arapaj me parathënie nga Anton Antoni

  Shtëpia Botuese “PROKULTPRESS”, Prishtinë publikon librin “Terminal” me përmbledhje poetike dhe proza të autores Sofia Doko Arapaj me parathënie nga Anton Antoni     Titulli: Terminal Autore: Sofia Doko Arapaj Redaktor: Ma.Sc. Fatmir Halimi Recensent, Anton Antoni Dizajnin ; … Continue reading

“Solstice”, një vlerë më tepër në letërinë lirike shqiptare (Rreth librit më të fundit të autores Merita Paparisto) / Nga: Agron Shele

  “Solstice”, një vlerë më tepër në letërinë lirike shqiptare (Rreth librit më të fundit të autores Merita Paparisto)   Merita Paparisto ka kohë që është shfaqur në letërsinë shqiptare, kryesisht përmes poezisë dhe prozës së shkurtër në formë skicash, … Continue reading

Poezi nga Gladiola Jorbus

  Poezi nga Gladiola Jorbus     Versus   Pemët murmurisin në një gjuhë të pakuptueshme. Njerëzit nguten larg tyre, a thua se janë qenie me bisht, thundër e brirë. Krejtësisht alergjikë ndaj polenit dhe botës organike, rendin drejt shëtitoreve … Continue reading