Mimoza Ahmeti

   Mimoza Ahmeti Mimoza Ahmeti (lindur 1963 në Krujë, Shqipëri) është poete në mesin e poetëve më të shquar bashkëkohorë shqiptarë, dhe ndoshta më i njohur femra shqiptare. Librin e saj më të popullarizuar dhe vlerësua në mënyrë kritike është … Continue reading

Adelina Balashi

      adelina-balshi1

                           Adelina Balashi

Adelina Balashi është shkrimtare dhe skenariste shqiptare.Pas rënies së komunizmit u vendos në  Greqi  dhe jeton në Athinë.

Veprimtaria letrare

adelina

Adelina Mamaqi

        Adelina Mamaqi Adelina Mamaqi ka lindur në vitin 1939 në Tiranë, nga një familje atdhetare e letrare. Ka kryer shkollën e mesme pedagogjike, universitetin e Tiranës, në degën Letërsi dhe Gjuhë shqipe. Punoi në Shtëpinë Botuese “N. Frashëri” në redaksinë për fëmijë. … Continue reading

Odhise Grillo

              Odhise  Grillo Odhise Grillo lindi në vitin 1932 në Vuno të Himarës dhe vdiq në Tiranë më 24 shtator të vitit 2003. Grillo ishte një shkrimtar i njohur shqiptar, i cili dha një kontribut të madh për letërsine shqiptare. Ai studioi gjuhën dhe letërsinë shqipe në Universitetin … Continue reading

Aurel Plasari

         Aurel Plasari Aurel Plasari është studjues, shkrimtar, përkthyes shqiptar. Lindi në Tiranë, si i biri i Anastas Plasarit. Ku kreu dhe studimet universitare për gjuhë e letërsi në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të UT që i nisi … Continue reading

Preç Zogaj

                Preç   Zogaj Preç Zogaj është shkrimtar, poet dhe gazetar shqiptar. Ai lindi në Lezhë në vitin 1957. Studioi gjuhën dhe letërsine shqipe në Universitetin e Tiranës. Gjate viteve ’90 ishte kryeredaktor i gazetesKoha Jone, … Continue reading

Kiço Blushi

Kiço Blushi Kiço Blushi skenarist dhe shkrimtar shqiptar. Kiço Blushi ka lindur në qytetin e Korçës në 23 Gusht të vitit 1943. Pas mbarimit të studimeve të larta për letërsi shqipe dhe ruse filloi punën si redaktor pranë Radio Televizioni Shqiptar dhe në vitin 1974 kalon … Continue reading

Anastas Kondo

ANASTAS  KONDO (1937-1997) Anastas Kondo u lind në qytetin e Kuçovës, më 28 Nëntor të vitit 1937. Pasi mbaroi Politeknikumin e Tiranës vazhdoi studimet e larta në Shën Petërburg, në Rusi, ku u diplomua si inxhinier Paleontolog. Ka punuar në Institutin … Continue reading

Skënder Drini

Skënder Drini Skënder Drini është shkrimtar shqiptar. Ai lindi në Voskopojë në vitin 1935. Mësoi në Shkodër dhe studioi gjuhën dhe letërsin shqipe në Universitetin e Tiranës. Ka kryer Universitetin e Tiranës dhe ka punuar si mësues në rrethet Tropojë, Burrel e në Shkodër … Continue reading

Dashnor Kokonozi

    Dashnor Kokonozi Dashnor Kokonozi – Publicist, shkrimtar e përkthyes. Lindur më 1951. Botimet e para në shtypin letrar i përkasin fillimit të viteve ’70 me përkthime të ndryshme nga poetë spanjollë e francezë dhe një numër artikujsh për krijimtarinë e … Continue reading