Poezi nga Vasil Çuklla

  Poezi nga Vasil Çuklla     Kush është varrmihësi… i kujt?!   … dhe, bishat, si bishën të ndrydhën, o njeri, në planetkafazin, sajuar me brinjë Bote paralele shqyer, salduar, meridianë… një tmerr i pafund, kjo historia jote. … … Continue reading

Poezi nga Anila Mihali

 anila Mihali

Poezi nga Anila Mihali

 

 

MOS IU LARGO DASHURISË NË LINDJE

 

Ajo lule çeli vetëm nga prekja jote,

nga ngrohtësia e qenies sate nën lëkurë.

Zambak i bukur, det arome

kur ti ju largove, mori tjetër ngjyrë.

 

Sytë iu arratisën pas tëndes arratisje…

Petale e fundit po thahej në shpërthim,

E mbolli shpresën pas një fill ëndrre

xixëllonjë e rrugës sate në kthim.

 

Po rrënja,..ah rrënja …..

një det e një qiell për të sollën shi.

 

 

 

PUTHJE DIELLORE

 

Më puthi dielli gushën butë

Dhe ndrojtje s’pati fare,

Por kur pulita pakëz sytë

U hodh përmbi livadhe.

 

Ia ndjeja etjen buzëprush

Burimeve ndër brigje.

Kjo puthje fshehur nga gjithkush,

Poshtë bluzës ç’gudulisje.

 

Dhe s’ desha jo që ta largoj

Më përvëlonte rrezja.

Edhe pse, keqas provokoi

Arriti der në vena.

 

Tani u ndjeva tjetërsoj,

Në gjak futa ca puthje.

Mëngjes i bukur sydiellor

Ma solle ditën ndryshe.

 

 

Klubi Letrar “Podguri” mbajti SESION SHKENCOR me temën bosht: GJUHA STANDARDE DHE DIALEKTET. / Nga : Nuradin Imeraj

  Klubi Letrar “Podguri”  mbajti  SESION SHKENCOR me temën bosht: GJUHA STANDARDE DHE DIALEKTET.   Nga : Nuradin Imeraj     Paraqitje shkecore me kumtesa nga studiues gjithëkombëtarë.   Sesioni shkencor u organizunga Klubi Letrar “Podguri” ne Istog nën patronatin … Continue reading

Hajk nga Hamdi Meça

  Hajk nga Hamdi Meça       ULIKS DHE CIRCE   M’i ke rrëmbyer mendimet,me thonj duke i kruar:”-Ohhh..”. Një për një i ke kyçur.Jashtë të mos dalë asnjëri prej tyre. Pa mendime, pa mendime, në shtratin-vathë, vathën-shtrat.   … Continue reading

PROCEEDINGS OF THE 3RD WORLD CONGRESS OF WORLD UNION OF POETS HELD ON FRIDAY, 13TH OF MAY, 2016. INAUGURATED BY WORLD PRESIDENT KNIGHT SILVANO BORTOLAZZI UNDER THE PRESIDENTSHIP OF DR. JERNAIL SINGH ANAND, AMBASSADOR AND PRESIDENT, WORLD CONGRESS OF POETS.

  PROCEEDINGS OF THE 3RD WORLD CONGRESS OF WORLD UNION OF POETS HELD ON FRIDAY, 13TH OF MAY, 2016. INAUGURATED BY WORLD PRESIDENT KNIGHT SILVANO BORTOLAZZI UNDER THE PRESIDENTSHIP OF DR. JERNAIL SINGH ANAND, AMBASSADOR AND PRESIDENT, WORLD CONGRESS OF … Continue reading

Poezi nga Ollga Selmani

Poezi nga Ollga Selmani     Qarje trishtuese   Pa pyetur, më ikin, këto mendime, në një planet tjetër, atje përtej. Në gjysmë diell,  në gjysmë hije, në gjysma qiejsh, pa themel.   Në këtë arrati,  kotësi mendimesh, nisur pa … Continue reading