Dita e tokës (EARTH DAY ) / Poezi nga Teresinka Pereira

Teresinka Pereiera Presidente IWA

Poezi nga  Teresinka Pereira

Presidente of IWA

 

 

 

Dita e tokës

 

Toka është

një shtëpi gjigande,

e fuqishme dhe e përtëritshme,

ku ëndrrat tona

dhe utopia jonë mbijeton.

Toka është po aqsa e riqarkullueshme,

sa ne qeniet njerëzore jemi,

që jetojmë mbi sipërfaqen,

nëntokën,

apo në hapësirën e vet kozmike.

Rroftë Toka,

për thesarin e pafundëm

që na dhuron!

Ne duhet të kemi

një dashuri speciale

për tokën e të gjithëve,

dhe për Tokën e përditshme!

 

 

 

EARTH DAY

    

The earth

is an enormous home,

strong and renewable

where our dreams

and our utopia survive.

The Earth is as recycled

as we are, beings

who live on the surface,

underground,

or in its cosmic space.

Viva the Earth

for the infinite treasure

it gives us!

We must have a special love

for everybody’s Earth

and for the everyday Earth!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s