Shkrimtari qipriot Emilios Solomou prezanton romanin “Urrejtja, gjysma e hakmarrjes” të përkthyer nga Kristo Pulla / Nga: Irena Toçi

Shkrimtari qipriot Emilios Solomou prezanton romanin “Urrejtja, gjysma e hakmarrjes” të përkthyer nga Kristo Pulla Ftesë Ju ftoj të merrni pjesë  në takimin me shkrimtarin qipriot Emilios Solomoudhe prezantimin e botimit në shqip  të romanit të tij “Urrejtja, gjysma e hakmarrjes” (përkthyer nga greqishtja nga Kristo Pulla). E premte, … Continue reading

Festivali Folkorik “Buçet Kënga Labe”: Drashovicë, 2018 / Nga: MSc. Albert HABAZAJ, studiues i Etnologjisë dhe Folkorit.

“Te Monumenti me lule Shqiponjat me këngë ulen …“   Festivali Folkorik “Buçet Kënga Labe”: Drashovicë, 2018 Duke u marrë me mbarëvajtjen dhe realizimin sa më të përsosur artistik dhe estetik të Festivalit  Folkorik  “Buçet kënga labe”, Drashovicë, 2018, kujtesa … Continue reading

Poezi nga Mimoza Çobo

Poezi nga Mimoza Çobo   BEKUAR AJO STINË Bekuar qoftë prilli,kur u njohëm bashkë, bekuar gjithë stinët,që do vijnë më pas, për ty jam vesa,që shuaj kongjij të zjarrtë, shkëndijë dashurie,që shpirtin ringjall. Se pranverën gjej, ku çel një bisk … Continue reading