Kalendari poetik: Innokentij Fjodoroviç Anjenskij (1855-1909) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Innokentij Annjenskij Kalendari poetik: Innokentij Fjodoroviç Anjenskij (1855-1909) Sot kalendari shënon më 1 shtator datën e lindjes për Innokentij Anjenskij, poet, kritik letrar dhe përkthyes, një nga përfaqësuesit më të shquar të simbolizmit rus; shpesh krahasohet me ”poetët e mallkuar” … Continue reading

HAPËSIRË E VËZHGUAR NGA KAMERAT (në romanin “Pallati i ëndrrave” të I.K. shteti interpretonte ëndrrat e shtetasve të Perandorisë ku bënin pjesë edhe shqiptarët) / Poezi nga Hajdin Morina

Poezi nga Hajdin Morina   HAPËSIRË E VËZHGUAR NGA KAMERAT (në romanin “Pallati i ëndrrave” të I.K. shteti interpretonte ëndrrat e shtetasve të Perandorisë ku bënin pjesë edhe shqiptarët) Shpesh në kurth të vë liria ose shkëlqimi i ekranit të … Continue reading