Nurie EMRULLAI (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020

  Nurie EMRULLAI (Maqedoni e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Lindur në vitin 1992 në Kërçovë të Maqedonisë, ka mbaruar Fakultetin e Gjuhës dhe Letërsisë shqipe në Universitetin e Tetovës, aktualisht … Continue reading

Gjekë MARINAJ (Albania -SHBA) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020

  Gjekë MARINAJ (Albania -SHBA)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Studiues dhe përkthyes i letërsisë botërore, Dr. Gjekë Marinaj është poet, shkrimtar dhe kritik letrar shqiptaro-amerikan. Ai është themeluesi i Teorisë së … Continue reading

Frederick TURNER (SHBA) – Poetë të takimit Trirema e Poezisë Joniane, Sarandë, Albania 2020 / Përktheu në shqip Gjekë Marinaj

  Frederick TURNER (SHBA)   International Poetry Meeting Saranda 2020 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2020   Frederick Turner, Profesor nderit i Themeluesevetë Departamentit të Arteve dhe Shkencave Humane në Universitetin e Teksasit në Dallas , është arsimuar në Universitetin … Continue reading