JOB DEGENAAR (Netherlands)

JOB DEGENAAR (Netherlands) Job Degenaar published poetry, prose and essays about literature, art and culture in many national and international magazines, anthologies and newspapers. He translated, among other things, lyrics from Paul McCartney, Reiner Kunze and persecuted writers, and edited … Continue reading

Edicioni XIII: VASILIS PANDHIS (Greqi) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

VASILIS PANDHIS (Greqi) Lindi në vitin 1997 në qytetin e Korfuzit ku edhe jeton. Studjoi për histori në Universitetin Jonian të Korfuzit. Ka botuar vëllimet poetike “Humnerë e thellë”, “Takimi” (një vëllim poetik me tre autorë) Përkthen letërsi nga greqishtja … Continue reading

Edicioni XIII: Amarda EKMEKÇIU HOTI (Albania) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

Amarda EKMEKÇIU HOTI (Albania)   Amarda Ekmekciu ka lindur në Elbasan në vitin 1977. Shkollën 8- vjecare dhe gjimnazin i kreu në vendlindje, po ashtu edhe studimet universitare, dega Gjuhë shqipe dhe letërsi, në Universitetin “Aleksandër Xhuvani”, Elbasan. Ka emigruar … Continue reading

Edicioni XIII: KONSTANDINOS KOMIANOS (Greqi) / Poetë të Takimit Poetik Ndërkombëtar: “Trirema e Poezisë Joniane” – Klubi i Krijuesve Jonianë, Sarandë, Albania (27 Shtator – 29 Shtator 2019)

KONSTANDINOS KOMIANOS (Greqi) Ka lindur në Athinë dhe banon në qytetin e Korfuzit që prej fëmijërisë së tij së bashku me familjen. Shkruan poezi. Janë botuar vëllimet e tij poetike: “Rrëfime poetike”, “Eros në luftë”, “Monologje të braktisura” etj. Poezi … Continue reading