Poezi nga Drita Lushi

Poezi nga Drita Lushi   TË DUA KËSHTU Të dua në një mënyrë të veçantë Jashtë trupit dhe prekjes. Të dua jashtë saj tërësisht. Jashtë saj që e quajnë “dashuri fizike” Kështu të ndiej, kështu thellësisht. *** Unë, në trishtim … Continue reading

POEZIA SI THESAR I REBELIMIT DHE I NDIJIMIT TË THELLË SHPIRTËROR (Vera Istrefaj: “Gjethnajë shpirti”, poezi – 2019) / Nga: Sejdi BERISHA

POEZIA SI THESAR I REBELIMIT DHE I NDIJIMIT TË THELLË SHPIRTËROR (Vera Istrefaj: “Gjethnajë shpirti”, poezi – 2019) Krijimtaria, e veçmas poezia, i ka karakteristikat e veta, që në një apo në mënyrë tjetër reflektojnë, fortë brendinë shpirtit, gjë e … Continue reading

Doli nga shtypi i Shtëpisë  Botuese “EMAL” libri i autores Lumturi Kodra “PRANVERAT EMIGRANTE” me 250 poezi të zgjedhura, me redaktim, parathënie dhe kopertinë nga shkrimtari Vullnet Mato  

Doli nga shtypi i Shtëpisë Botuese “EMAL” libri i autores Lumturi Kodra “PRANVERAT EMIGRANTE” me 250 poezi të zgjedhura, me redaktim, parathënie dhe kopertinë nga shkrimtari Vullnet Mato IMAZHE DASHURIE DHE MALLI Kushdo që e quan veten shqiptar i vërtetë … Continue reading

Poems by Ade Caparas

Poems by Ade Caparas   *** sometimes moonlight does not become moi… skirmishes of dark clouds clouding… should i brood? noooo…i create pearly joy!   *** your whipping force rendering a wanton droop torso languished in its leanness fallen in … Continue reading

Poezi nga Raimonda MOISIU

Poezi nga Raimonda MOISIU   Shqipe e plagosur Kam parë një shqipe të plagosur, Gjakun e saj nëpër gurë të cërkitur. Mundohej,ashtu e gjakosur, të mbronte zogjtë,me sqep duke klithur… Kam parë dhe korba…Dhe shpendë të tjerë, Që vështronin Shqiponjën … Continue reading