La tristezza – Dritero Agolli / Traduzione italiana a cura di Juljana Mehmeti

Dritero Agolli portrete, Tirane  Albania

Poesie di Dritero Agolli 

 

La tristezza
 
Me ne vado con tristezza
deluso dagli amici.
 
Ho chiuso anche la porta che lasciavo aperta
per i servili invidiosi e bugiardi,
che si fingevano amorevoli angeli.
 
Dove vado non lo so , ma non voglio tornare
nuovamente nelle bugie della vita,
da qualche parte , in un angolo lontano giacerò,
con la nuca nel colletto della giacca grigia.
 
 
 
Trishtimi
 
Po iki me trishtim i zhgënjyer nga miqtë
E mbylla dhe derën që rrinte e hapur
Për lajkatarët, për rrenacakët e smirëzinjtë
Që shtireshin engjëj të dashur.
 
Ku vete se di , veç s’ dua të kthehem
Sërish më në rrenat e jetës
Diku në një skaj të largët do prehem
me qafën e futur në jakën gri të xhaketës.
 
 
 
juljana
Traduzione italiana a cura di Juljana Mehmeti

Shtëpia Botuese “ ADA” publikon romanin “ Margarita” të kantautorit të njohur të serenatave korçare Mihallaq Andrea

Shtëpia Botuese “ ADA” publikon romanin “ Margarita” të kantautorit të njohur të serenatave korçare Mihallaq Andrea Titulli i librit: MARGARITA AUTORI: MIHALLAQ ANDREA Përgatiti për botim : Roland LUSHI Formati: 14 X 20.5 ISBN: 978-9928-223-60-9 © : Autori   … Continue reading

ÇAĞDAŞ BATI TRAKYA TÜRK ŞEİRİ VƏ YORULMAZ TƏDQİQATÇI / TƏRANƏ TURAN RƏHİMLİ; filologiya üzrə fəlsəfə doktoru, dosent

ÇAĞDAŞ BATI TRAKYA TÜRK ŞEİRİ  VƏ YORULMAZ TƏDQİQATÇI Yunan hakimiyyətində yaşamasının 80 ildən artıq böyük bir tarixi dönəmini başa vuran türk diyarı Batı Trakyanın zəngin ənənələrə malik ədəbiyyatı vardır. Bu ədəbiyyatın türk dünyasında tanınmasında görkəmli tədqi-qatçı, İzmirdəki Dokuz Eylul Universitetinin … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “ Heshtje dhe Shpresë ” të autores Flora Shabi

Shtëpia Botuese “ADA”  publikon vëllimin poetik “ Heshtje dhe Shpresë ” të autores Flora Shabi   Autore: Flora Shabi Redaktor: ILMI Dervishi Recenca: SHAIP Bllaca Kopertina: XHEVRIJE Nimani Botimi i parë, 2017 ISBN: 978-9928-223-62-3 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Mesazhe erërash” të autorit Dritan Loni Llogone

Shtëpia Botuese “ADA”  publikon librin “Mesazhe erërash” të autorit Dritan Loni Llogone   Titulli – Mesazhe erërash Autor – Dritan Loni Llogone REDAKTOR – AGIM BARJAMI KOREKTORE LETRARE- ANILA TOTO Botimi i parë, 2017 ISBN: 978-9928-223-59-3 Përgatiti për botim: Roland … Continue reading