Shtëpia Botuese “ ADA” publikon romanin “ Margarita” të kantautorit të njohur të serenatave korçare Mihallaq Andrea

16472884_10210041881996300_2727860285431741606_n

Shtëpia Botuese “ ADA” publikon romanin “ Margarita” të kantautorit të njohur të serenatave korçare Mihallaq Andrea

Titulli i librit: MARGARITA

AUTORI: MIHALLAQ ANDREA

Përgatiti për botim : Roland LUSHI

Formati: 14 X 20.5

ISBN: 978-9928-223-60-9

© : Autori

 

Roland-Lushi

Roland Lushi

Botimet ADA

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20

http://www.botimetada.com

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, janar 2017

CIP Katalogimi në botim BK Tiranës

Mihallaq, Andrea

Margaritra : roman/ Mihallaq Andrea ;

– Tiranë : Ada, 2017

72 f. :20 cm.

ISBN 978-9928-225-60-9

1.Letërsia shqipe 2.Romane

821.18 -31

 

Gjithkush nga ne mund të shkruajë dhe heronjtë jemi në në këtë libër; me fjalë, me fakte, me mendime.

Por Zoti nuk e dimë si e gjykon;se atje lexohet rrjesht për rrjesht, gjatë gjithë jetës sonë.

Dhe e dini? Gjykimi i drejtë është kritik në tokë, ‘’ Vlerë simbolike në ekzistencën shpirtërore’’

 

Kam pasur një ëndër

[edhe e kam],

Endër timen

Ishte vetëm e imja dhe…

E shihja çdo natë, natyrisht në gjumë

Herë të ëmbël

E herë të frikëshme

 

Por e shihja ndonjëherë edhe…

Vërtet, me sy hapur

Dhe shpirti më dridhej

Ashtu, kur e shihja … dhe kuptoja se…

Çfarë shihja, dhe cfarë më fshihej.

 

Edhe gazi që ndjenja kur e kur

Ma fshihte turbullimin

Më linte vec gëzimin,

Që dukej, megjithatë, i brishtë.

 

Por siç thashë, ish veç një ëndër,

E… si ëndër që ish,

Ashtu edhe e merrja.

 

Eh, kjo ëndër e imja,

Që për cudi,

Hera herës dukej e vërtetë.

Edhe hareja, edhe dhimbja.

Çdo gjë vërtitej rreth meje

Dielli, edhe vetë kjo gjithesi .

 

Dikur, ia thashë një mikut tim.

I thashë se shoh një ëndër…

Qeshi …:- pse… vetëm ti sheh ëndëra?!

Ska njeri që nuk sheh ëndëra- më tha

-Shiko…endren e ndjej,

 

e shoh madje,

Si shpend a kaproll, si zjarr perbrenda,

Ne pasqyre kur floket kreh …dhe…

Here qesh e here tallet me mua…

Keshtu me duket!

Fjalet e fundit s’mi degjoi…iiiku.

 

Ndoshta nuk e di ai se…

Se… kjo që shoh edhe kam parë,

Eshtë e imja dhe… deri sa të jem

E mirë, apo e keqe, e kam pranë

Se … e kam këtu… brënda

Në trup dhe në shpirt…

e… e quhet JETE.

 

maxresdefault

autori

 

Ne, që kemi përjetuar diktaturën më të egër e më mizore të rruzullit tokësor, e kemi për detyrë t’u tregojmë femijëve tanë, të cilët dinë aq pak për mizoritë e pashëmbëllta çnjerëzore e të pabesueshme nga pushteti komuniso-enverist. Njerëz, të jemi vigjilentë! Kurrë të mos lejojmë të përsëritet ajo kohë .

Ne të gjithë jemi përgjegjës për gjithçka që na ndodh, e mirë apo e keqe….

Tinguj dhe fjalë

Një shpirt i shqetësuar dhe i tronditur nga jeta dhe trillet e saj paradoksale, kërkon gjithënjë të shfrejë dufin e dhimbjeve të veta. Kur ky shpirt, përveç dhuntive fiziologjike të psherëtimës, apo të aftësisë psikologjike të revoltës e të shpresës njerëzore për të artikuluar, ka dhuntinë për t’ia transmetuar ato botës që e rrethon, me anën e tingujve apo të fjalës artistike, ai bëhet këngëtar dhe krijues ose shkrimtar.

Mihallaq Andrea i ka të dyja këto dhunti.Si kantautor ai e ka afirmuar tashmë vehten e vet me krijimet e bukura muzikore, këngët e tij lirike dhe serenatat e frymëzuara, që për dekada me rradhë kanë bërë për vehte zemrat e njerëzve të gjinive dhe brezave të ndryshme të qytetit të lindjes dhe të vëndit të tij.Ai i ka kënduar dhe i këndon dashurisë së përgjëruar, dhimjes dhe ndarjes, apo shpresës së ngazëllyer në premtimin intim.

Sikur të mos i mjaftonte kënga, tingujt e kitarës dhe të zërit të tij të veçantë plot vibracione emocionuese ai ka shkruar veprën e tij të dytë në gjininë e prozës ku fjala i vjen në ndihmë frymëzimit të tij për ta artikuluar dhe dëshmuar historinë e tij të dhimbëshme të shkaktuar nga dhuna e egër diktatoriale.

I uroj sukses dhe përkushtim për ta ngritur edhe krijimtarinë e tij letrare në nivelin e melodisë dhe të zërit të tij impresionues, mbresëlënës që ka arritur lartësi të admirueshme duke u bërë kështu kantautori më në zë i serenatës korcare në kohështrirjen e dy shekujve, të njëzetë dhe të njëzetenjëtë.

 

300px-Vangjush_Thoma_Ziko

Vangjush Ziko

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s